HomeActualitateMeniul de Paşte la români - mult, gras, scump,...

Meniul de Paşte la români – mult, gras, scump, plus Colebil şi Triferment!

Că e vreme bună, criză economică sau pandemie, meniul pascal al românilor e mereu cam acelaşi. Doar de la an la an creşte cantitatea de carne îngurgitată de meseni, invers proporţional cu mărimea portofelului.

Nutriţioniştii au înţeles târziu care este motivul: Apocalipsa aia ce se tot anunţă în fiecare an. Românul vrea să mănânce ca să-l prindă Judecata de Apoi cu burta plină şi, de ce nu, cu o frumuseţe de ocluzie intestinală care să arate bunăstarea de dinainte de trecerea în nefiinţă.

Nutriţioniştii au știut de ce are nevoie românul pentru a-şi păstra gabaritul. Anul acesta de Paşti se poartă tot mult şi gras, cu carne, cu băutură şi cu opulenţă. În 2020 ouăle se vor fierbe în apă minerală şi se vopsesc bio. Unele, în bucătărie, cu sfeclă roşie sau coajă de ceapă. Altele cu ruj, prin boscheţi ori pe pajişte, la grătar…

Românul e sărac dar va savura ovulul cu muştar de Dijon, nu cu tinctură de Tecuci, ca în alţi ani. Carnea, neapărat de miel. Fără zgardă. Drobul a trebuit să fie preparat de un profesionist, altfel bucăţelele de crab nu se puteau omogeniza cu pătrunjelul şi prazul. După atâta post în care a fost consumat doar porc şi pui, maţul va trebui răsfăţat cu miel nelătrător. În toate felurile. Friptură, prăjeală, ciorbă.

Şi, pentru că Paştele e o singură dată pe an, nutriţioniştii au permis şi o desfătare de desert. În final, glicemia trebuie testată cu mulţi cozonaci şi pască.

Dar asta nu va fi tot… Pentru oamenii care nu au avut timp să pregătească cele de mai sus vor fi ofertate şi meniurile fast-Paşte. Nutriţioniştii au ştiut ce e mai sănătos pentru o curăţare rapidă a intestinelor, aşa că au recomandat supa vietnameză la plic, apoi o ciocnire a egg-burgerilor şi asezonarea cu o şaorma. La sfârşit, ca desert, câteva batoane de ciocolată şi chipsuri cu aromă de brânză.

În final, românul pascal va ţinue cont de sfaturile cu adevărat importante. Tot ale nutriţioniştilor de la TV: mult, cu alcool şi pe nemestecate. Apoi va ciocni cu vecinii şi o pastilă de Colebil prin sălile de aşteptare ale spitalelor ferrite de cazurile de coronavirus.

Hristos va învia extrem de săţios şi anul acesta!..

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare