HomeActualitateMic îndreptar turistic pentru românii din Diaspora care se...

Mic îndreptar turistic pentru românii din Diaspora care se întorc în țară de Sărbătorile Pascale

Sărbătorile mari, precum Crăciunul și Sfintele Paști, sunt preferatele românilor din Diaspora, care se întorc acasă, pentru una sau două săptămâni, în încercarea de a se odihni și reconecta la ceea ce pot să ofere plaiurile natale. Dacă te numeri printre cei care și-au programat să petreacă Paștele în România, căutând oportunități turistice dar uitând de realități, citește micul nostru ghid turistic, ca să știi ce te așteaptă! Să nu zici că nu te-am avertizat!
 1. Ai în vedere să îți petreci vacanța de Paști la munte? Nu uita că traseele montane din Bucegi sunt marcate cu PET-uri goale. Colectează zece capace, trimite codurile prin SMS și poți câștiga o excursie înapoi, pe același drum.
 2. Dacă ajungi pe Caraiman nu te închina prea mult la Cruce. Nu-i recunoscută ca obiect de cult de BOR, pentru că nu are deloc aur și nici pietre din catalogul Patriarhiei. 
 3. Ai ajuns la Vârful Omu? Vezi ce pui pe Instagram. Bucegiul are 2,5 kilometri, nu 2,5 litri…
 4. Te-ar tenta un sejur în zona Bran? Nu uita că acolo n-o să-l găsești niciodată și pe Stan, iar dacă îl cauți pe Dracula putem să te anunțăm încă de pe-acum că ți-ai luat țeapă!
 5. Chiar dacă l-ai mai vizitat de zeci de ori, mai dă o tură și pe la Peleș, căci n-o să-l mai găsești mult timp așa cum e. Dacă actualele tendinţe demografice din România se menţin, în curând, spre a atrage turişti cu mulţi bani, castelului Peleş i se vor construi câteva zeci de turnuleţe şi doi lei auriţi la intrare. Cam din același motiv Vatra Dornei își va schimba denumirea în Șatra Dornei.
 6. Vrei să ajungi în Maramureș? N-ai ce să mai cauți la Săpânța. Din cauza miilor de cocalari care îl vizitează anual, cimitirul de acolo și-a schimbat numele în ”Cimitirul Vesel din Sămânța”.
 7. La fel, dacă ai sub 40 de ani, nu te aștepta la ospitalitate dacă vizitezi Vasluiul, de exemplu. Un sondaj efectuat de Agenția Națională de Turism în mai multe regiuni ale țării a relevat faptul că peste 80% din vasluieni preferă Babele și Mamaia.
 8. Teleormanul a ajuns în ultimii ani o zonă turistică din ce în ce mai căutată. Cazarea se face în cimitire de patru stele şi multe margarete crescute aiurea. Cimitirele beneficiază de facilităţi ultramoderne, cavouri cu pat dublu și room-service cu colivă. Hotelierii locali estimează că în perioada de vârf, adică în anii electorali, ca acesta, gradul de ocupare va depăși 300%. 
 9. Dacă până în 2018 nu ai vizitat Porțile de Fier, te avertizăm că e deja târziu să o mai faci.  ”Ferul” a fost furat de mult, și transportat la REMAT.
 10.  Că tot vorbeam de destinații alternative: un nou obiectiv turistic este Delta Văcăreşti. Spre deosebire de Delta Dunării, aici nu trăiesc sturioni, în schimb există numeroase specii de peşti, foarte deschişi la negocieri.
 11.  Ai auzit că vom avea un Paște torid și te-ai decis să mergi pe litoral? Atunci nu uita un lucru de bază: cea mai apreciată stațiune de pe litoralul românesc e la bulgari. 
 12.  Clar, nu-ai buget de vacanță și vrei ceva mai subțire la bani, eventual care să te aștepte și cu munte și cu mare în același loc? Ai o singură variantă: Venus. Muntele e destul de domol iar umezeala de acolo, chiar dacă te face să transpiri mai mereu, nu te va deranja niciodată… 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare