AcasăActualitateO filă din jurnalul lui Călin, tăricean de poveste

O filă din jurnalul lui Călin, tăricean de poveste

04:00  Toată viața mea de politician am fost nevoit să mă scol cu noaptea-n cap. Am avut mereu probleme cu grijile țării, iar pulimea ar vrea să stau la coadă cot la cot cu ea. Nici viitorul nu cred să-mi rezerve altceva. Dacă o să fiu din nou Prim-ministru după alegerile din decembrie o să mă scol tot aşa, deşi am de acum o vârstă, nu doar politică. Noroc că mi-am luat mereu deşteptătoare precise şi tinere. Parc-aş fi ceas cu cuc elvețian când îmi dau ele ora sculării!

04:30  Am rezolvat problema deşteptătorului, doarme acum neîntors. Beau o cafea, iau un mic dejun frugal şi-s numai bun pentru frecuşul din Parlament. Hopaaa… s-a întors deşteptătorul, zice că mai vrea o cheiță. Asta e, unu-i tăriceanul din fruntea animalelor politice româneşti!

05:30  Gata, acum plec la datorie. Las' că mănânc şi beau cafeluța la Senat. Mă aşteaptă din nou o zi de muncă susținută, în folosul poporului. Şi lumea simplă, aia care ar vrea hoteluri de 3 stele ca ajutoare sociale, crede că eşti un fel de frecător de mentă acolo. Cred şi eu c-am vorbit cu glas tare şi-a auzit-o cine nu trebuia pe aia cu frecangeala. Gata, pisi, motănelul tău e din nou la datorie!

07:00  Mi-aş lua un concediu, dar unde pielea lui Băsescu pe băț m-aş mai odihni eu atunci? Mă simt cam surmenat fizic, cred că-i de la prea desele drumuri la DNA… chiar aşa, la 14:00 trebuie să fiu din nou acolo, pentru nişte declarații în dosarul lui Paul. De parcă nu le-aş fi explicat clar de atâtea ori: nu cunosc pe nimeni dintre cei implicați, nici măcar pe fosta soție notar! De ce naiba oi gândi eu cu voce tare, iar s-a trezit soața când a auzit "soție"! Cică s-o țin din nou tăricică, tăria de spirit adică, doar de-aia mi-am luat nevastă tânără! De acord, n-aş vrea să plece şi ea cu unul dintre bunii mei prieteni de familie. La treabă, Tăriceanule!

09:00  Nu ştiu de ce dracu m-a luat aşa un somn… parc-aş fi la dezbaterea unui proiect de lege. Mai dorm o oră, am dat telefon să mă suplinească puțin cineva. Le-am zis că mă duc să-mi schimb buletinul. Dacă vinde vreunul informația, o să se umple clădirea acolo de ziarişti, să vadă dacă stau eu la coadă. Avea şi Băsescu dreptatea lui, nu poți să te scarpini în cur de găozarii ăştia! Iar am zis tare "cur", iar trec la îndeplinit datoria față de țară şi familie! Offff… curaj, Căline, să nu te tai singur de la drepturi!

11:00  Unde naiba sunt?! Aaa… tot acasă, am adormit buştean. Trebuia, totuşi, să beau o cafea dimineață. Nici o friptură n-ar fi stricat, la atâta muncă în pat. Mă duc la bucătărie. La Senat nu mai am timp să ajung, acuşica vine ora 14:00. N-aş vrea să creadă cineva că şi la DNA am intrat prin spate şi de-aia nu m-a văzut nimeni la rând. Am zis tare "rând"?? Pisi zice şi ea acum că iar mi-a venit rândul! Normal, că aici numai eu stau la coadă!

13:00  Aoleu… iar am ațipit ca alesul la şedințe! Când mama dracului mai ajung la DNA?! Îl sun pe avocat să mă scutească, sunt ocupat cu probleme de Stat urgente şi importante. Sună cineva de la Senat, ăstora le zic că sunt reținut (cu declarații, puşchea pe limbă!) la DNA. Acum chiar trebuie să mănânc ceva, mi s-a lipit spinarea de burtă. "De burtă" am zis, dragă, nu "sub burtă"! Bineeee… ştii doar cât țin să te țin lângă mine…

17:00  Grea mai este ziua de muncă a unui Preşedinte de Senat! Îmi trebuie naibii concediu, cred c-am adormit din nou pe la trei. Mi se pare mie sau cu primele patru nu pățeam aşa des chestii din astea? Ce să-i faci, nu mai am nici eu 60 de ani… mă duc să-mi pun o ciorbă, să-mi refac potența fizică şi intelectuală. De ce-or asculta femeile astea ce gândesc bărbații cu glas tare?? Dar eu nu puteam să spun "prezență" în loc de "potență"?!

20:00  La naiba, am uitat că la 21:00 trebuia să fiu la Gâdea. Eu am cerut, trebuie să explic poporului cum ne fură oculții şi tehnocrații lor tot ce-am cucerit la Revoluție, şi acum n-o să mai onorez invitația. Sun la Antenă să-i informez c-am o întâlnire urgentă, tot de maximă importanță pentru țară, iar în emisiune vor fi destui care să explice aproape la fel de bine ca mine. Mireluş Palada ştie chiar mai multe din planurile oculților, nu degeaba i-a spionat el când a primit bursa Soros! "Palada", iubito, nu "Palanga", ca alintul pe care-l foloseşti tu! Fii şi tu mai atentă, în palanga mea, la ce gândesc eu cu voce tare! Ce plm, suntem la Parlament?! Şi nu mai numărăm acum bilele, că nu mai avem ce!

21:00  S-a supărat şi asta, cică i-am vorbit urât şi nu-mi fac datoria de bărbat. Eu, bărbat de Stat adevărat, vorba prietenului Ponta! A plecat la mă-sa după ce-a trântit uşa şi m-a amenințat cu divorțul. Trebuie s-o împac mâine cu un card de shopping bine dotat, n-am chef să-mi încarc contul cu încă o pensie alimentară. Dar mai bine o împac peste o săptămână, avem treabă multă la Senat şi trebuie să-mi fac datoria față de țară! Ca mâine vine decembrie şi nu se ştie ce ne mai rezervă oculții lui Iohannis, ăştia-s în stare să ne dea foc cu tot cu Parlament! Bine măcar că mâine nu mă mai scoală cucul, fi-mi-ar cocoşelul meu neascultător al dracului!

22:00  Mă culc acum şi închid pagina de jurnal. A mai trecut o zi petrecută cu trudă în folosul patriei şi mă simt secătuit de putere. Da, am zis "putere" cu voce tare, ce preşedinția mea! Bine e să fii la Putere şi să nu te f××ă femeile nici măcar la cap! 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare