AcasăActualitatePreacuvioasa Firea vrea să-și cumpere vilă și-n Rai

Preacuvioasa Firea vrea să-și cumpere vilă și-n Rai

Credincioasă până la ultima moleculă de rimel, Gabriela Firea a fost mereu o femeie cu frica Domnului. Nu cu frica domnului Bănică, precum Răduleasca sau Țopeasca, nici cu frica domnului Năstase, ca Brigitta, ci a Domnului Suprem, mai tare chiar și decât Domnul Voiculescu. Dar vezi că atâta credință, atâta evlavie, i-a fost răsplătită până la urmă. La nici un an de la moartea soțului, pronia cerească i-a trimis un alt bărbat, o minunăție, semn că rugăciunile îi fuseseră ascultate. Și, ca să-i demonstreze că și el e evlavios, următorul soțior, Pandele, n-a invitat-o la mall, la o plimbare prin parc ori la o ieșeală în Centrul Vechi, nici n-a chemat-o la el acasă, să-i arate biblioteca, ci a scos-o în oraș, în Voluntari, ca să-i prezinte Catedrala. Ce exemplu mai înălțător de cuplu credincios vreți?

Acum, drept mulțumire că a ajutat-o Dumnezeu de s-a văzut și cu soț bun, și cu slujbă bună, și cu renumerație după buget, adică mare, duduia Gabriela s-a gândit să facă și ea o dedicație. Și cum Florin Salam s-a pribegit, prin neagra străinătate, a zis să-i facă dedicație Bisericii. Pe concret, duduia vrea să sprijine financiar bisericile și mănăstirile din București să construiască, în curtea lor, centre socio-medicale, pentru copii și bolnavi. Carevasăzică, un fel de medrese ortodoxe, în care nu se va propovădui credința în Allah și-n Profetul lui, ci în Dumnezeu și-n uneltele prin care, chipurile, Creatorul lucrează aici, pre Pământ, adică românii mândri de la PSD. Ce bine că s-a gândit doamna Firea la toate! Adică de ce, frate, să stea copilașii la afterschool și să se uite pe Discovery sau pe Animal Planet, ori să citească blestemățiile cu Harry Potter, afurisitul ăla de vrăjitor wanna be? Nu mai bine stă, după cursuri, la centrul socio-medical Cuvioasa Gabriela, se uită la Trinitas, citește Minunile Sfântului Onanie și se roagă de pe acum să vină și la noi un Dodon, ca să-i scape de împielițatul ăla de examen de bacalaureat?

E drept că finanțarea unor centre socio-medicale pe lângă instituții ce cult ar fi trebuit să o facă BOR. Dar de unde bani, frați credincioși? De unde să aibă Biserica atâta purcoi de verzișori? Aveți voi idee cât e o planetară de Mercedes? V-ați gândit vreodată cât costă setul de icoane bătute cu cristale Swarovski, pentru agățat la parbrizul limuzinei? Ei, păi vedeți? Biserica are prea multe cheltuieli ca să-și mai permită asemenea gesturi și de-aia a venit primărița, să dea o mână de ajutor. E la fel de drept că bănișorii ăștia, pe care duduia Gabriela vrea să-i dea, fără să ne întrebe, bisericilor, s-ar fi putut duce la centre sociale deja existente, ori la cele aproape 20 de spitale din subordinea Primăriei, spitale unde acum, dacă nu te mănâncă gândacii și șobolanii, nu-ți fură unul dintre cei trei vecini de pat portofelul și nu pleci acasă cu vreun pioceanic, chiar poți spune că l-ai apucat pe Dumnezeu de picior.

Dar ce folos ar fi avut duamna-primar dacă dădea banii direct spitalele și centrelor sociale laice? N-avea niciun folos. N-o mai vedea Doamne-Doamne cât e evlavioasă, ba o mai acuza și fanaticul ăla de Proclet… pardon, de Profet, din fruntea Partidului că e anti-religioasă. În schimb, dând bani bisericilor, duduia Gabriela împușcă nu doi, ci trei iepuri dintr-o dată: educă de mici copiii în spiritul credinței că „Doar Ponta/Dragnea pot face minuni”, își atrage sprijinul electoral al înalților prelați ai BOR, care în decembrie îi vor sfătui, discret sau fățiș, cum au mai făcut-o, pe enoriași să voteze PSD, și-și mai câștigă și-un loc în Rai. Păi dacă ajung acolo și ăia care dau un covrig la un cerșetor, vă dați seama că duduia Gabriela, la cât bine a făcut ea ălora care umblă cu cerșeala pentru Catedrală, are nu doar loc rezervat în Rai, ci de-a dreptul o vilă cu doișpe camere, mai ceva ca aia din Voluntari, unde o așteaptă, cuminte, milieul de pe DVD și peștele de sticlă colorată de pe plasmă. Că uite –  Ștefan cel Mare a băgat bani la greu în biserici și l-au făcut ăștia sfânt. Și, dacă a reușit Ștefan, cât era de curvar, bețiv și pramatie, să intre în calendarul bisericesc, n-o să reușească Preacuvioasa Firea, care e și mai moldoveancă decât el?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare