HomeActualitatePremieră în România: un fast-food va vinde ciorbă de...

Premieră în România: un fast-food va vinde ciorbă de şaorma!

Săptămâna viitoare vom asista la o premieră absolută în istoria culinară a țării noastre: un fast-food din complexul studențesc Regie, din București, le va oferi clienților săi șansa de a cumpăra ciorbă de şaorma.

Ideea i-a venit lui Fane, unul dintre şaormiștii cu state vechi din Capitală. Într-o zi când mergea la muncă el a auzit o discuție între o mama și fiul ei student la Politehnică, ambii din provincie, aceasta spunându-i ca nu cumva să treacă o zi fără să mănânce „puțină zamă”. Pentru a mulțumi atât pe mame, cât și pe studenți, lui Fane i-a venit ideea de a crea o rețetă pentru o ciorbă de şaorma. „Rețeta este foarte simplă”, le-a spus şaormistul reporterilor Academia Cațavencu. „Pur și simplu băgăm cartofi prăjiți, carne, ketchup, castraveți murați, varză și maioneză într-un ceaun cu apă și lăsăm să fiarbă la foc mic”, a mai declarat Fane. Din câte se pare, ciorba de şaorma va fi servită în trei modalități diferite, în funcție de buzunar. Pentru studenții mai săraci, fast-foodul va vinde ciorba în vase de plastic. Celor cu gusturi mai elevate, dar și portofele mai largi, Fane spune că le-a pregătit o surpriză pe cinste: ciorbă de şaorma la lipie lăsată la întărit pe tejghea sau la chiflă.

Dacă va avea succes, şaormistul din Regie spune că are de gând să dezvolte afacerea în două direcții. În primul rând, el le pregătește o surpriză studenților din Cluj sau Timișoara, cu două restaurante noi-nouțe. Pentru ceilalți studenți din țară, Fane s-a gândit la o altă idee grozavă: ciorbă de şaorma la plic.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare