HomeActualitateReguli esenţiale la votare

Reguli esenţiale la votare

Enoriaşii nu trebuie să aibă emoţii, în cazul în care vor găsi bisericile închise, în această duminică.

Duminica aceasta este zi de votare, iar exprimarea opţiunii la alegeri are prioritate: mai întâi votăm, apoi ne rugăm.

Toţi credincioşii sunt însă aşteptaţi de către preoţi la pelerinajul spre secţia de votare, drum ce va fi parcurs în rugăciune, spre reuşita candidatului ce ne-a fost dat de către primarul ce slujeşte bisericii sau de la centru, după caz.

Ca de obicei, nu se vor comercializa băuturi alcoolice, în ziua de votare, în apropierea secţiilor. Principalul motiv este acela că nu se mai găsesc astfel de produse, fiind de mult rezervate de partidele politice pentru alegătorii nedumeriţi.

De asemenea, copiii nu au dreptul în secţiile de votare, deoarece există riscul ca aceştia să ia decizii mai bune decât adulţii.

Este pedepsită conform legii sustragerea de urne, buletine de vot sau ştampile. Dar este mult mai puţin probabil să existe sancţiuni, în cazul în care acestea ajung ele la alegători, cu sprijinul partidelor politice.

Nu se consumă băuturi alcoolice în secţiile de votare, dar este recomandat a se consuma iresponsabil, înainte.

Persoanele decedate nu au dreptul să voteze, dacă nu au fost trecute pe liste.

Persoanele care nu votează au dreptul ca votul lor să fie luat în considerare, dar să nu cunoască opţiunea pe care au exprimat-o.

Nu este permisă prezenţa animalelor în secţiile de votare, dacă acestea nu deţin carnet de partid.

În ziua de votare, cei aflaţi la curent cu ultimele tehnologii au posibilitatea de a-şi instala pe telefonul mobil o aplicaţie care să le găsească nu doar trotinete electrice, biciclete, scutere sau un şofer, ci şi autocare cu alegători. Utilizatorul trebuie doar să aleagă partidul favorit şi aplicaţia îl va conduce spre autocarul cu alegători potrivit.

Pentru secţiile de votare din străinătate, nu este permis accesul a mai puţin de cinci votanţi, în acelaş timp, într-o cabină şi, de asemenea, este strict interzisă votarea cu o viteză mai mică de trei alegători pe secundă.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare