AcasăActualitateRomânul găsit purtând mască pe insula nelocuită Popina, premiat...

Românul găsit purtând mască pe insula nelocuită Popina, premiat de ministrul Marcel Vela!

Ministerul Administrației și Internelor a anunțat ieri că un tulcean de 60 de ani, paznic al insulei nelocuite Popina, situată în nordul limanului Razelm, la 6 km de gura de vărsare a canalului Dunăvăţ, va fi premiat de către ministrul Marcel Vela, după ce Garda de Coastă a informat asupra faptului că omul și-a purtat masca responsabil tot timpul celor 6 luni în care s-a aflat pe insulă, chiar dacă este singurul suflet viu, exceptând fauna specifică zonei, pe o suprafață de aproape 100 de hectare.

„Acest om este un adevărat erou”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat, adăugând faptul că ”el este exemplul poate cel mai potrivit de cetățean ascultător care își poartă masca cu supunere chiar și atunci când acest lucru nu are absolut niciun sens pentru orice altă persoană care s-ar fi aflat, poate, în situația lui. Cetățenii din România care își rup azi, demonstrativ, măștile prin Piețe, și demonstrează împotriva Guvernului, ar trebui să urmeze exemplul acestui cetățean model".

După anunțul autorităților, celebritățile de tot felul, influenceri, oameni politici sau de media, au postat mesaje apreciative pe Facebook, pentru a-l felicita pe omul aliniat conștiincios efortului național de luptă împotriva extinderii focarelor de coronavirus. Au existat, însă, și critici, de genul cunoscutului artist Dan Bittman, care a ironizat și a pus sub semnul îndoielii angajamentul de neclintit al paznicului insulei Popina.

”Banii vorbesc! Cine ne spune nouă, oameni supuși zi de zi bombardamentului cu știri false pus în scenă de guvernanți, că individului ăsta nu-i intră în conturi mii de euro doar pentru a poza în exemplu național de obediență? Mulțumesc, încă o dată, Guvernului României, pentru că ne-a arătat tuturor cum se face!", a postat Bittman pe Facebook.

Autoritățile plănuiau ca, după atâtea luni petrecute la post, să îi ofere paznicului de la Popina un concediu de câteva săptămâni în țară dar, având în vedere vârsta omului și revirimentul pandemiei la nivel național, au considerat că prelungirea detașării sale, de la ghereta de pază a Primăriei din comuna Valea Nucarilor la cabana de pe Insula Popina, ar fi mult mai sigură și, în plus, ar aduce incomensurabile beneficii campaniei naționale de luptă anti Covid.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare