AcasăActualitateRoverul Perseverence, amendat de doi polițiști harghiteni pentru că...

Roverul Perseverence, amendat de doi polițiști harghiteni pentru că nu avea cauciucuri de iarnă!

Milioane de oameni au privit imaginile cu Roverul Perseverence atingând suprafața Planetei Roșii, însă foarte puțini, adică doar specialiștii NASA, au putut fi martorii momentelor mai puțin plăcute care au urmat.

Concret, la nici 10 minute după amartizare, Roverul Perseverence a și fost amendat de un echipaj zelos de la Serviciul Rutier al IPJ Harghita, pentru că ”a ieşit în trafic având montate pe roţi cauciucuri de vară”. Excesul de zel al ofiţerilor de la circulaţie, Decebal Fekete și Atilla Avrămuț, i-a supărat pe oficialii americani, care i-au acuzat pe polițiști că stau la pândă în gropile de pe Marte doar pentru a-și realiza, în mod injust, norma de amenzi.

”Dar ce credeați, că noi am glumit când am spus că am fost primii în Ardeal? Iacătă că am fost primii și pe Marte, așa că lăsați gargara asta șovină și țineți cont că aveți doar 48 de ore pentru a o plăti la jumătate din cuantum. Altădată să nu mai ieșiți cu gume de vară înainte de 1 martie”, a fost replica polițiștilor.

În atare situație, începând de azi, Perseverence va trebui să se prezinte, în termen de 48 de ore, la Trezoreria Miercurea – Ciuc, pentru a achita amenda în valoare de 800 de lei, acordată pentru că a ieşit să exploreze fără cauciucuri de iarnă.

„Cum să ieşi, dom’le, aşa cu cauciucuri de vară? Păi, nu vezi ce e afară? Praf roșu, furtuni de nisip marțian și o frigăraie de nu te vezi. Îţi rişti viaţa aşa, aiurea? Le tot spunem să stea acasă, dar nu înţeleg şi pace!”, au declarat, pentru publicațiile Magyar Nemzet și Magyar Hírlap, polițiștii harghiteni.

Până la final, împăciuitori, reprezentanţii NASA s-au declarat dezamăgiţi de nesăbuinţa lui Perseverence şi au spus că vor plăti amenda cât de curând posibil, un trimis al instituţiei urmând să aterizeze mâine pe Aeroportul din Cluj, speră ei, în timp util, pentru a mai prinde un loc la coadă la Trezoreria din Miercurea Ciuc.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare