AcasăActualitateS-a (re)lansat Votez.info

S-a (re)lansat Votez.info

Votez.info(rmat) – este un proiect civic, independent, apolitic, care promovează o campanie de conștientizare a importanței votului şi doreste să ofere o alternativă solidă modului trunchiat și inconsistent în care cetățenii se pot informa despre alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Ideea a apărut din discuția clasică „- Noi cu cine votăm? – Păi cine candidează? Și cum știm dacă e bun? În marea de scandaluri și cancan, cu greu afli care e programul de guvernare al unui partid sau experiența anterioară a unui candidat la o funcție publică. Ne-am dorit un proiect în care să găsim doar informații relevante – toate, în același loc. Așa că l-am facut.

Pentru că e important ce contează pentru tine. Așa cum compari cinci mașini, înainte să cumperi una, ar trebui sa compari și partidul care poate lua, în numele tău, o decizie care iți va influența viața.

Pentru că ne dorim o clasă politică capabilă să înteleagă că e în serviciul nostru și să se comporte ca atare. În calitate de angajatori ai aleșilor în funcții publice, ne dorim de la candidați aceleași lucruri pe care ni le cer și nouă, angajatorii noștri: să fie educați, muncitori, eficienți, bine pregătiți, inteligenți, inovatori, să nu aibă cazier. Pe scurt: să vrea, să poată, să facă. Și să nu ne fure.

Nu arătăm cu degetul, nu acuzăm și nu ridicăm nimănui statuie. Prezentăm fapte simple, clare, legate de partide şi candidaţi, pentru a te ajuta să iei o decizie în cunoștință de cauză. Pentru binele tău și al nostru, votează informat!

Proiectul permite:

– navigarea ușoară prin toate profilurile de partide politice

– compararea evoluţiei acestora

– analizarea situației fiecărui partid în raport cu legea, probleme penale ale membrilor marcanti și controversele legate de fiecare dintre acestea

– descoperirea CV-urilor detaliate ale principalilor candidaţi propuși pe listele electorale

– programele de guvernare ale partidelor politice

– informaţii despre procesul electoral, consecințele votului din 11 decembrie și alte informații utile.

Echipa votez.info

Echipa noastră e formată din specialiști în domenii foarte diferite, am dezvoltat acest proiect voluntar, pe timpul și banii noștri, având certitudinea că noi, românii, merităm și putem mai mult decât avem acum. Este contribuţia noastră la schimbarea pe care vrem să o vedem în România.

Pentru mai multe informatii: contact@votez.info

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare