AcasăActualitateSindicatele americane ale profesorilor solicită închiderea școlilor pentru totdeauna,...

Sindicatele americane ale profesorilor solicită închiderea școlilor pentru totdeauna, astfel încât copiii să nu se mai îmbolnăvească niciodată

Într-o scrisoare comună adresată, în această săptămână, administrației americane, mai multe dintre cele mai influente sindicate ale profesorilor din Statele Unite au cerut închiderea tuturor școlilor, pentru totdeauna, astfel încât copiii să nu se mai îmbolnăvească niciodată.

Suntem profund îngrijorați de sănătatea și siguranța elevilor de pretutindeni”, se poate citi parțial în declarație. „Nu trebuie să ne îngrijorăm doar din cauza pandemiei de Covid-19, ci ne gândim, de asemenea, și la gripă, pneumonie, holeră, rabie, poliomielită, rujeolă, Ebola, malarie, varicelă, variolă, zona zoster, febră galbenă, ciuma bubonică, deochi, boala copiilor, blestemul Trabantului galben și, bineînțeles, cea mai de temută dintre toate, răceala obișnuită. Este imperativ să ne protejăm copiii de orice virus și boală imaginabilă de pe planetă și să ne asigurăm că nu se vor îmbolnăvi niciodată și, în acest scop, solicităm închiderea permanentă a tuturor școlilor din întreaga țară", afirmă sindicaliștii americani din educație.

Scrisoarea a provocat destul de multă vânzoleală la nivelul opiniei publice americane, fiind, în egală măsură, sursa multor confuzii. După ce și-a dus la capăt propria comunicare cu Casa Albă, Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor a răspuns cu o declarație proprie, afirmând că „a trecut aproape un an întreg de când am declarat că avem nevoie de două săptămâni să aplatizăm curba, dar evident că nu a funcționat . Poate că ar trebui să o revizuim formularea la 250 de ani necesari pentru a aplatiza curba, deoarece copiii încă se îmbolnăvesc și asta este pur și simplu inacceptabil. Guvernul ar trebui să redeschidă școlile numai când fiecare virus și boală de pe planetă vor fi complet eradicate”.

La scurt timp după difuzarea scrisorii, sindicatele naționale au decis să facă același lucru și pentru lucrătorii lor, experții avertizând, în aceste condiții, că ambele mișcări ar putea distruge economia și sistemul educațional american.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare