AcasăActualitateTop 12 destinații de vacanță în 2021, aflate pe...

Top 12 destinații de vacanță în 2021, aflate pe agenda estivală a lui Vladimir Putin

Românul obișnuit, gospodar din fire, își face vara sanie și iarna căruță. Rusul, la fel de practic, se-apucă prin august de niște exerciții cu rachete Poseidon, pentru că din decembrie e ocupat să-și testeze submarinele pe sub Polul Nord.

Ambele nații, însă, primăvara, își fac planuri de vacanță estivală, că doar n-or să stea la pilă, strung, șurub și șaibă pe toată durata anului.

Săptămâna asta, am aflat de la ventrilocul Putin, prin vocea prelungirii sale la București, ambasadorul Valery Kuzmin, cam care ar putea fi destinațiile de vacanță ale prezidentului rus în această vară. Vi le împărtășim mintenaș, deontologic, cu ghilimelele de rigoare, înainte să-și facă efectul deliciosul ceai cu poloniu cu care am fost serviți la Ambasadă, ba chiar am primit la pachet și pentru acasă:

1. ”Clar nu merg în Crimeea anul ăsta. E plictiseală maximă. Nu fac altceva decât să mă joc toată ziua pe plajă, la Sevastopol, cu submarinuţele nucleare şi să mângâi pe burtă rechinii cărora băieţii de la FSB le-au pus dinţi de cauciuc, special pentru mine. L-aş fi provocat la un concurs de „Vaporaşe“ pe Băsescu, da’ cu cine să te joci, dacă ăla a vândut flota, beţivanu’, apoi a zis să fie el mai al dracu si să respecte Constituția, lăsând Cotroceniul după doar două mandate?”

2. ”Evident, o să dau o tură prin Ucraina, sau măcar prin zonele de graniță. Nu singur, ci însoțit de staff-ul meu, vreo 100.000 de oameni, câteva sute de tancuri și zeci de avioane de bombardament. Vreau să-i asigur personal pe ucraineni că nu intenționez să le divizez țara pentru totdeauna. Le-o iau pe toată, nu-i frumos să desparți familii.”

3. ”Ştiu că în Tiraspol datina spune că, atunci când te căsătoreşti, să te pozezi cu un tanc. Fiindcă iubesc tradiţiile, o să le duc acolo câteva divizii de tancuri, să ajungă la toată lumea şi să se pozeze cu ele şi localnicii care sunt acum la grădiniţă.”

4. ”Mi-a spus Maia, printr-un mail forwardat de tovarășa Angela Merkel, că-n Moldova nu au tigri deloc. În schimb, la Moscova leii sunt ceva rara avis, cum ar zice prietenul Xi Jinping. Inadmisibil. O să le duc moldovenilor, din Siberia, vreo două mii de tigri, și-o să le iau, la cursul de schimb, toți leii moldoveneşti. Nu-mi place să aibă doar alţii lei iar ruşii să stea şi să se uite cu jind.”

5. ” În Grecia aș merge, zău așa.. M-aș simți ca acasă. În Atena aș preda câteva lecții de democrație, pe Muntele Olimp m-aș duce la rude, iar la tavernă, după un ouzo, aș cere și două Uzzi, să sparg farfurii cu ele.”

6. ”Evident, dau o tură vara asta și prin Olanda. Chiar prin Amsterdam. Și pentru că sunt un mare patriot, îmi caut cazare în Cartierul Roșu. Da, îmi place Cartierul Roșu, și acolo mă simt ca acasă. Pentru că, odată intrat, imposibil să nu pleci de acolo, o oră mai târziu, fix ca din Rusia: și fxxut, și cu banii luați.”

7. ”Cică ăia din Ţările Baltice sunt mari amatori de concursuri de judo. Perfect! O să le aduc mai multe batalioane de judocani, antrenaţi cu mâna mea şi garantez de pe acum că le vom lua tot aurul!”

8. ”București? Nici nu știu ce să zic… De la români nu prea am ce suveniruri să iau, asta-i problema. Tezaurul ni l-au dat ei acum o grămadă de ani, iar de ceasuri, democrație și suveranitate națională s-au ocupat bunicii noștri, eroii sovietici, cu tancurile eliberatoare, între '44 și '58. Totuşi, n-ar fi rău să vizitez un pic Moldova, poate pică ceva, mai ştii… Şi neapărat să încerc ţuica aia albastră, de prune, Mona… Cică îți baţi femeia din ţuica Moina ceva de speriat! În altă ordine de idei, de o mie de ani ruşii mei îşi bat nevestele numai din votcă. E timpul să schimb ceva. Să nu mai zică lumea că nu sunt eu reformist!”

9. ”Dacă tot mă duc în România, cred că o să mă reped şi până-n Bulgaria: ţuica merge grozav cu nişte castraveciori muraţi. Plus de asta, cică bulgarii au nişte nisipuri de aur grozave. Abia aştept să le iau cu mine. Gând la gând cu bucurie, tot îmi zicea Patriarhul Kiril că vrea să mai dea o mână de vopsea aurită pe turla catedralei de la Kremlin.”

10. ”Franța? Daaaa, Franța. Ar fi o idee. Din câte îmi spune ambasadorul meu la Paris, soldaţii francezi se vor strânge rapid la graniţa cu Germania ca să mă întâmpine cu braţele deschise şi ridicate. Cică toată viaţa şi-au dorit să se predea şi ruşilor, că numai de nemţi au avut parte.”

11. ”La Londra aș face doar o escală în drum către Zürich, cât să vizitez muzeul Madame Tussaud. Vreau să mă lămuresc personal dacă e adevărat ce spun occidentalii ăştia, că aş fi leit Adolf Hitler. Apoi, fuga-n Elveția, am auzit că fac ăia nişte ceasuri grozave. Cum sunt un om popular, o să iau câteva mii direct de la cetăţenii de pe stradă, ca să demonstrez lumii că pentru mine timpul e foarte preţios.”

12. ”Păcat ca a trecut iarna, că încă mai aveam chef să schiez. Mă gândesc să plec în Finlanda, să organizez un concurs de schi fond, am înțeles că-s pasionați. Bine, noi o să participăm cu niște luptători siberieni, cei mai buni fondiști din Rusia. Dacă nu mai e zăpadă, nu-i problemă: la primul miting împotriva mea arestez cinci mii de oameni şi-i trimit să aducă ei zăpadă din Siberia.”

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare