HomeActualitateTraian Băsescu vs Arsenie Boca

Traian Băsescu vs Arsenie Boca

Paștele a fost sărbătorit, ca să zicem așa, la fel de tradițional, cu pască, ouă vopsite și cozonaci. Plus miel, în diferite forme de agregare, vin roșu, triferment și învieri la Urgență. Ce am putut remarca în acest an a fost rivalitatea de rit nou Arsenie Boca – Traian Băsescu. Cei doi s-au întrecut în rating pe mijloacele media, câștigător net fiind, din păcate, nemuritorul Traian. Nu termina bine de făcut o minune Arsenie pe Facebook și TV, că se și ridica mai cu moț demonul Băsescu precum un djin scos dintr-o sticlă frecată. Degeaba învia Arsenie nu o dată, ca Iisus, ci de trei ori în fața securiștilor îngroziți; resurecția lui Băsescu, la pachet cu Magdalena lui de Pleșcoi, anula toate eforturile nefericitului călugăr. Am aflat că se semnează (online, evident) o petiție pentru canonizarea lui Boca. Ni se pare normal ca, pentru contrabalansare, să se lanseze și una pentru demonizarea Băsescului. Suntem siguri că, prin contribuția esențială a anumitor posturi TV, demonizatul Băsescu îl va bate clar și la petiții pe canonizatul Arsenie. Iată, punctual, argumentele noastre:

1. Arsenie Boca avea darul vederii înainte; dacă te duceai să-l întâlnești, el știa deja cine ești, cunoscând apriori motivele pentru care tu voiai să fii acolo. Băsescu, pe timpul Președinției sale, avea nu doar darul vederii înainte, dar și pe acela al vederii înapoi, în lateral și în viitor, datorită Serviciilor specializate în vizionare și audiție multidimensionale.

2. Părintele Boca a fost învrednicit cu întâlnirea unor Persoane din Ceruri: Sfântul Serafim de Sarov, Maica Domnului și chiar Mântuitorul, care i s-a înfățișat de două ori sub forma unui copil. Părintele de fete Băsescu a fost blagoslovit prin compania fizică a unor personaje din Cerurile politicii mondiale, ajungând, de exemplu, să savureze un trabuc în Biroul Oval (fără Monica în meniu). Arsenie conduce cu 2-1 în ce privește întâlnirile cu Mântuitorul sub aspectul unui copil, acesta renunțând să-i mai apară Președintelui Băsescu după ce candidatul Băsescu i-a tras un dos de palmă.

3. Chiar dacă gardienii îi închideau ușa celulei deținutului Boca pe dinafară, o găseau mereu descuiată a doua zi. În plus, Arsenie trecea prin pereți și levita aproape la fel de înalt precum, mai târziu, Gregorian Bivolaru. La fel, deși suspendatului Băsescu i se bloca ușa Cotrocenilor de către conjurații referendiști, el revenea mereu chiar înainte de a-i cânta cocoșul a treia oară lui Crin Antonescu. Sunt martori din Servicii care afirmă că Băsescu, după o anumită cantitate de whiskey, trecea prin pereți cu dexteritatea lui Copperfield și levita mai corect decât David Blaine și Criss Angel la un loc.

4. Se știe că Arsenie Boca vindeca oameni bolnavi fără ca aceștia să fie nevoiți a mai apela la ajutorul medicilor. Cazurile sunt individuale și demonstrate pe cuvântul de onoare al celor lecuiți astfel. În schimb, Traian Băsescu (sub aspectul lui Emil Boc) a vindecat spontan mase mari de oameni prin închiderea unor spitale nerentabile, faptul fiind confirmat de toți beneficiarii prin jurământ în fața camerelor de filmat. Minunile taumaturgice continuă și astăzi, unii lecuindu-se prin atingerea mormântului lui Arsenie, iar alții prin refuzul de a mai atinge vreodată o urnă de vot.

5. Mormântul lui Arsenie de la Mănăstirea Prislop este vizitat de mii de oameni, pelerinii susținând că prezența Părintelui sub formă de energie eterică este deseori perceptibilă enoriașilor cu adevărată credință. Fenomenul este oarecum similar celui petrecut în nopți cu lună la Cotroceni, când actualul Președinte este bântuit de o ectoplasmă ce-i hăhăie telepatic: Iohannis, Iohannis, pe Ponta când o să-l prigonești?

Credem că argumentele prezentate sunt suficiente, așa că ne oprim aici; mulți nu pot să lectureze mai mult de două paragrafe fără să se plictisească. O petiție pentru demonizarea lui Băsescu ar surclasa-o pe aceea solicitând canonizarea lui Boca. Noi le semnăm pe amândouă cu drag de țară, contra a doi mititei și o halbă cu bere. Dă, Doamne!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare