AcasăActualitateVirgil Musta: ”Urâtele trebuie să poarte mască și pe...

Virgil Musta: ”Urâtele trebuie să poarte mască și pe stradă, pentru a nu agrava Covidul la depresivi!”

Medicul Virgil Musta, coordonatorul Secției COVID de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, este de părere că guvernul ar trebui să impună cât mai curând obligativitatea generală a purtării măștilor de protecție pe stradă pentru a preveni răspândirea formelor agresive ale Covid.

”Este cunoscut faptul că persoanele panicarde și cele cu tendințe depresive tind să dezvolte forme mult mai grave de Covid, în eventualitatea în care au fost infectate cu SARS-COV-2. Tocmai de aceea, guvernul ar trebui să ia măsuri, mai ales în acest anotimp în care Bacovia e la putere. De exemplu ar trebui să oblige toate urâtele să își ascundă fețele în spatele unor măști chirurgicale ori de câte ori ies în public, astfel încât riscul de intrare în depresie la nivelul populației de sex masculin să fie drastic diminuat, împreună cu riscul manifestărilor severe ale Covid-ului la cei infectați”, a declarat Mustea.

Opinia medicală a lui Mustea este susținută, din perspectivă economică, și de declarațiile unor experții europeni, care sunt de părere cred că fețele urâtelor ar putea provoca, în această toamnă, daune grave economiei globale dacă rămân neacoperite. ”Uitați-vă la ce se întâmplă în momentul de față în Marea Britanie, acolo unde toate urâtele aleargă fără măști pe stradă și, una peste alta, mai apare și premierul Johnson neprotejat la televizor. E o jale totală, o depresie colectivă, iar economia e în cap”, spun experții economici.

Nu în ultimul rând, printr-un apel de ultimă oră, Organizația Mondială a Sănătății a recomandat la finele săptămânii trecute, populației din întreaga lumea, să poarte măști de față pentru a preveni răspândirea epidemiei de râs în rândul adolscenților mereu predispuși să reacționeze în hohote la vederea unor urâte angrenate în activități publice.

”Stimate doamne și domnișoare mai puțin avantajate de soartă, fețele dvs reprezintă un risc serios pentru întreaga lume”, a declarat purtătorul de cuvânt al OMS. „Dacă nu vă mascați deloc expresiile avariate în această perioadă, atunci nu putem fi responsabili pentru ceea ce se întâmplă. Dacă nu doriți să vi se râdă în față, neapărat trebuie să puneți o mască peste ea, imediat”, a încheiat oficialul.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare