AcasăActualitateZiua în care Iohannis i-a amuțit pe toți

Ziua în care Iohannis i-a amuțit pe toți

Poate că dacă la Cotroceni s-ar fi aflat, zilele astea, Traian Băsescu, gașca de penali din PSD și ALDE ar fi acționat mult mai cu mănuși în privința grațierii și amnistiei. Băsescu era tare-n clonț, le-o zicea de la obraz, murea cu ei de gât, la o adică. Așa însă, știindu-l acolo pe Iohannis, băieții veseli ai tarafului Iordache&Co s-au gândit că președintele sigur e în hibernare, pe frigul ăsta, și au scos pe tapet hulitele ordonanțe. Practic, erau atât de siguri că o să le iasă șmenul că nu le-a mai fost frică de nimic. Nici de reacția propriilor votanți, o masă amorfă în capul căreia pot să se micționeze, că ăia tot nu comentează, nici de reacția opoziției din Parlament, nici a opoziției din stradă, cu atât mai puțin de reacția lui Iohannis.

Dar uite că ”mutălăul”, ”prostălăul”, ”prune-n gură”, ”autistul” sau cum l-or mai numi tonomatele lui Voiculescu și Ghiță, în direct și la oră de vârf, a ieșit din hibernare brusc și le-a stricat planurile. Mai întâi a venit, incognito, la ședința de guvern, prinzându-l pe elevul-loază Grindeanu cu temele nefăcute și făcându-l să-și înghită fițuicile în fața clasei. Și pe urmă, când nimeni nu se aștepta, le-a aplicat penalilor lovitura de grație, anunțând un referendum pe tema elefanților Grați și Amni. ”Mutul” i-a amuțit pe toți penalii, lăsându-i cu chiloții în vine, în plină iarnă, în condițiile în care bate-un vânt rece din baltă și pușcăria-i mai aproape ca niciodată.

Apelând la judecata poporului, Iohannis îi bate pe pesedei cu armele lor. Păi nu ziceau ei că trebuie respectată voința poporului, care i-a ales să conducă țara? Poftim, hai să o respectăm, a zis Iohannis: să chemăm poporul să decidă dacă vrea scoaterea din pușcării a hoților, tâlharilor, violatorilor și marilor prăduitori. Dacă, și după această mutare de mat, Dragnea și ai lui tot vor insista cu ordonanța de urgență, deja au o mare problemă, fiindcă ei, ei și nimeni altcineva, vor arunca țara în haos. Practic, ar dovedi atunci că nu-i interesează nimic altceva decât să-și scape pielea cu orice preț, inclusiv cu prețul unei reacții violente a străzii față de această sfidare adusă legii, democrației și bunului simț. Și asta ar fi o performanță pe care doar un megaloman rupt de realitate ca Dragnea ar putea să o realizeze: să-și propună teleormanizarea României și să reușească ucrainizarea ei.

Că pesediștii sunt campioni la tăiatul crăcii de sub picioare știam deja. Dar că sunt atât de proști încât, după ce și-au tăiat craca și au căzut în cap, să mai ia o piatră de jos și să se mai pocnească și cu ea peste ceafă, nu-mi imaginam. De parcă n-ar fi fost suficient că acum referendumul propus de Iohannis are toate șansele să treacă, desfășurându-se exact în condițiile dictate de PSD, aseară, la televizor, Dragnea a pus paie pe foc zicând că, dacă e pe referendumuri, propune și el două, unul privind familia tradițională și altul privind renunțarea la imunitatea demnitarilor. Așa să faci, Găurele: referendum privind familia tradițională! Iar întrebarea să fie: ”Sunteți de acord ca un domn de 54 de ani, cu dinți galbeni și stricați, să se despartă de nevasta lui, juruită în fața lui Dumnezeu și dulce ca o Bombonică, ca să curvărăsească în concubinaj cu o fetișcană de 24 de ani?”. Și să bagi și referendum contra imunității, c-o să fii primul care intră la zdup în primăvară, fiindcă penalii din Parlament n-o să mai poată face zid în jurul tău și nici dacă ți-ar turna duduia aia în cap o cisternă cu mir, tot nu mai scapi de pușcărie.

Partea mai nasoală pentru Dragnea și ai lui e că unii dintre votanții lor, adică ăia care nu sunt încă în stadiile incurabile ale prostiei, au început să priceapă și ei care-i treaba cu guvernarea asta. Când prima ta grijă, ca partid ajuns la guvernare e să plângi de mila pușcăriașilor, în loc să plângi de mila pensionarilor săraci, a bolnavilor chinuiți prin spitale, a copiilor lipsiți de condiții prin școli, ai o problemă. Iar când, după ce promiți marea cu sarea în campanie, anunți acum că nu mai dai nici bonuri de masă, nici tichete de vacanță bugetarilor, deja ești mincinos cu acte. Nu mai zic de ce face PSD cu propriii săi membri: după ce l-au dat afară pe cel mai performant primar din țară, care atrăsese milioane de euro din fonduri europene, limbricii vor acum să-l excludă din Partid pe primarul Iașiului, din simplul motiv că acesta a îndrăznit să contrazică aberațiile cu ”mineriada” lansate de Dragnea. Mai are cineva vreo îndoială că PSD este un grup infracțional organizat, din care orice om cinstit este dat afară, ca o o măsea stricată, fiindcă strică imaginea Partidului?

După ieșirea lui Iohannis de aseară, acum mingea e în terenul lui Dragnea. E frustrant, pe undeva, să vezi că soarta și viitorul țării stau la mâna unui țărănuș din Teleorman pe lângă care și cizmarul Ceaușescu părea olimpic la mate, dar asta-i situația. Important este că în lupta cu nedreptatea, cu corupția și cu apărătorii hoților, tinerii din stradă nu mai sunt singuri, ci au un aliat, în chiar șeful statului. Prin ieșirile sale din ultimele zile, Iohannis a dovedit că nu se lasă învins de sistem, ca Milică, ci luptă contra lui, chiar și cu riscul de a fi suspendat și demis. Aseară, Klaus tocmai a făcut primul pas spre următorul mandat. Iertate fie-i concediile!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare