AcasăCulturăCarti si cititoriCronici istorice şi istorii cronice

Cronici istorice şi istorii cronice

"Pentru un român care ştie citi, cel mai greu lucru e să nu scrie", zicea nenea Iancu într-un moment în care şi el, ca român adevărat, ne dădea în scris adevărul menţionat. Fenomenul se poate constata astăzi în comentariile româneşti pe Facebook, unde tot mioriticul se pricepe şi dă sentinţe la orişicare subiect, începând de la împerecheatul mănuşilor şi până la identificarea bosonului. Dar cel mai impresionant îşi dovedesc românaşii ştiinţa atunci când dezvăluie comploturile mondiale, trecute şi viitoare, ţinute în secret de masonerie atât de bine încât le cunosc toţi gigeii şi doreii cu acces la internet.

Desigur, acest talent scriitoricesc îşi are originea în vremurile strămoşeşti întotdeauna glorioase, atunci când valahul ştiutor a ceti avea grijă să-şi lase ştiinţa urmaşilor urmaşilor săi, întru veşnica ei pomenire. Aşa au apărut cronicile vechi, care pe atunci erau noi şi reflectau realităţile istorice cu exactitate maximă, fapt ce a condus la tăinuirea lor în catacombe şi arhive ale Vaticanului, ca să nu se prindă lumea că valahii au fost şi sunt (alături de daci) primii în tot şi toate. Lăsăm acum deoparte întâietatea dacică, fapt devenit azi mult prea evident multor internauţi români ca să mai merite efortul unei demonstraţii la obiect. Abordăm aşadar subiectul extratereştrilor, legat de toată lumea în mod eronat de NASA şi americani, de parcă extratereştrii ar fi atât de proşti – să aterizeze la unii ce filmează imediat evenimentul ca să scoată bani din el la Hollywood.

Orice internaut român bine informat știe că extratereștrii au aterizat pentru prima dată în Dacia, pe Bucegi. Asta pentru că nu făceau decât să-și revadă frații de spațiu cosmic, dacii, veniți aici de pe Marte sub conducerea Forței lui Zamolxes. Bineînțeles, vizitele alienilor nu doar că n-au încetat vreodată, dar ei le-au apărut tuturor voievozilor noștri; fapt consemnat în cronici rămase necunoscute, datorită ocultei internaționale.

Iată că Lovendalii conaţionali își asumă riscurile și ne dezvăluie (exclusiv!) un adevăr cutremurător: Mihai Viteazul a fost contactat de extratereștri! Faptul rezultă clar dintr-o scriere până acum, evident, necunoscută și revelată de curajoșii cercetători: “Şi binecuvântatul Mihail voievod, din mila lui Dumnezeu, domn al Țării Românești și al Ardealului și al Moldovei, atunci când ajunse în apropiere de Ieşi, înnoptă la o mănăstire de-aproape (…) Să zice că în miezul nopţii domnul se trezi în cortul lui cu o făptură cenuşie, fără pic de asemănăre cu oamenii. Şi-avea ochi lunguieţi, fără nas şi fără păr pe cap (…) Şi-atunci domnul luă o sabie şi vru s-o taie nemaidecât, dar făptura dispăru (…) Mulţi curteni i-au zis domnului că dracul fu să-l vază (…)”

Din text aflăm ce știam deja cu toții: Mihai era un viteaz, care nu stătea mult la cercetare și te pălea cu vestita lui sabie, pentru ca ulterior să te întrebe de sănătate. Faima uriașei sale personalități a ajuns până în spațiul intergalactic, extratereștrii fiind curioși să-l cunoască. Nu credem ca respectiva făptură să fi fost unul dintre creditorii Vitezului, venit să-și recupereze banii. Mihai era grec de origine, știind oricine din Universul vizibil și cele paralele că de la eleni nu ai cum să mai scoți fondurile împrumutate. Nici nu bănuim ca respectivul să fi fost vreo entitate satanică deoarece nici dracul nu cuteza să intre în cortul Vitezului noaptea, când număra galbenii din pungi cu sabia în mână.

Venim în sprijinul colegilor lovendali, informându-vă că deținem și noi o cronică necunoscută oficial și care descrie întâlnirea de gradul zero dintre Vlad Țepeș Drăculea și un extraterestru. Iată cum relatează cronicarul anonim faptele: "Și stând Țepeș în cortul său domnesc și ascuțind o țeapă pentru spurcați, deodată se pomeni cu o ființă negricioasă, puțitoare a pucioasă și mai urâtă decât Drăculea însuși (…) Zălog întâmplării stau toți oștenii din afară și care năvăliră în cort când auziră zarvă mare, înspăimântați că necredincioșii îl taie pre Domnul lor (…) Dară numaidecât se liniștiră când se lămuriră că era taman invers: Vlad se lupta să tragă făptura hidoasă în țeapă, aceea răcnind precum din gură de șerpilian. Ba chiar ciudatul reuși să se smulgă din brațul de fier al lui Vlad și dispăru într-o fumăraie groasă, ca de ardei iute (…) Toți fură încredințați că dracul chiar el venise la Drăculea,  ăst fel el arătându-se mai al dracului decât însuşi Satana (…)"

A fost singura tentativă nereușită a lui Vlad Țepeș de a trage pe cineva sau ceva în țeapă, fapt ce l-a înfuriat peste măsură, determinându-l să se răzbune cu vârf și îndesat pe otomani. Noi suntem îndrituiți ca, în lumina cunoștințelor contemporane despre extratereștri, să vă oferim explicația eșecului: extratereștrii nu au anus, nefiind dotați de Mama Natură Universală cu un sistem digestiv. În plus, pielea lor solzoasă este extrem de rezistentă, fiind practic imposibil să le dai gaură cu o țeapă din lemn. Cercetătorii consideră că, din cauza temperamentului coleric al lui Vlad, s-a pierdut o ocazie istorică pentru noi: adaptarea sistemului fără sistem digestiv la populația din Țara Românească ar fi rezolvat toate problemele existențiale ale acestui neam, reducând cheltuielile bugetare până la derizoriu. Mai mult, românii n-ar mai fi votat azi cu curul, în funcție de ofertele digestive ale politicienilor lor extratereștri.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare