“Inaugurări, nu vorbe”, pare să fie noua deviză de campanie electorală a primarului Emil Boc. Care a găsit soluția optimă pentrua dota cu un sediu atât Filarmonica din Cluj-Napoca, cât și Academia de Muzică Gheorghe Dima. Filarmonica nu a avut niciodată sediu, iar Academia funcţiona într-o clădire retrocedată. Așa că, de aproape zece ani, în fiecare an, reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca promit că vor găsi un investitor privat pentru realizarea unui Centru Cultural Transilvania care să adăpostească cele două instituții.
Asta până în urmă cu câteva zile când primarul Emil Boc a anunțat că Filarmonica Cluj s-a mutat în sediu nou. Un sediu inovativ, construit din materiale moderne demne de un municipiu în care se promite mult și se inaugurează des. Noua clădire a Filarmonicii clujene este construită din aer. Are pereți din aer, grinzi, fundație, bolți, cupole, termopane, uși capitonate, scenă, foaier, fotolii, toate construite din acest material extrem de bun și de accesibil pe care nimeni nu s-a gândit până acum să-l utilizeze la justa sa valoare.
“Dacă eu promit, nu înseamnă că nu se materializează cândva, drept dovadă acest nou și modern sediu al Filarmonicii” – a declarat, la tăierea panglicii, Emil Boc, subliniind “dacă noi nu vedem aerul, nu înseamnă că vântul nu bate”.
De asemenea, primarul a ținut să sublinieze motivul folosirii aerului în realizarea construcției mult așteptate: “Este evident de ce am folosit aer. Aerul este un foarte bun conductor al sunetului care se propagă prin el cu viteza sunetului. Și, în același timp, aerul este un foarte bun termoizolant, lucrătorii Filarmonicii nemaifiind obligați, ca până acum, să cânte cu paltonul pe ei. Și, nu în ultimul rând, am o administrație transparentă, această clădire este un simbol al transparenței de care dau dovadă”.
La inaugurare a participat și actorul Florin Piersic. Din cauză că încă nu și-a încheiat discursul inaugural, lucrătorii Filarmonicii încă n-au reușit să preia în folosiță clădirea. Încă vreo câțiva ani de acum încolo.