HomeTechBloguim, feisbucim şi ne veselim (5)

Bloguim, feisbucim şi ne veselim (5)

Cu siguranță foarte puțini din cei peste 7 miliarde de pământeni nu au știut că recent Mircea Badea a împlinit o frumoasă vârstă și nu i-au trimis urările lor de bine, de dulce și de carne macră pe pagina personală de Facebook, intitulată Mircea Badea chiar el. Dacă vă numărați printre ei, deschideți repede Facebook-ul și urați-i ceva, că vorba aia, mai bine mai târziu decât niciodată! Ca un prieten adevărat, și la bine, și la greu, și la bătăturică de Varan și la ochișor de somon, Mihai Gâdea i-a stat aproape lui Mirciulică și de ziua lui, așa că a postat, pe propriul perete de Facebook, o urare din inimă: ”La mulți ani, Mircea! Ești cel mai tare! Cel mai puternic și mai determinat luptător pentru libertate și pentru cauza Antena 3. Oae, te iubim!”. De tare, e tare, trebuie să recunoaștem, s-a văzut la smardoiala cu motociclistul. A fugit așa tare că sigur i-ar fi vâjâit pe la ureche și Maricicăi Puică, îmbolnăvind-o de otită pe marea noastră campioană. Și e și un puternic luptător pentru libertate, păi de când se chinuiește el să-l scoată din pușcărie pe Voiculescu? Doar că n-a încercat să sape cu gura un tunel pe sub pământ, până la Rahova, în rest a făcut de toate. Singurul lucru cu care nu ne-am lămurit e apelativul „Oae”. De la ce vine el? Să fi fost un typo și Gâdea a vrut, de fapt, să scrie Lae? Să fi vrut să scrie „oaie” și a mâncat, de foame, săracul, că e foame mare prin Antene, un i? Că de la ce vă gândiți voi că ar putea veni n-are cum să vină, întrucât Mircea Badea nu posedă așa ceva, după cum a și demonstrat, de altfel, în repetate rânduri. De remarcat că niciunul dintre colegii de la Intact nu i-a urat lui Vuvuzel ”La mulți ani” – probabil că, după ce și-a luat Varanul 10 ani de temniță, urarea asta a fost interzisă la Antene. Sper totuși că, dacă nu l-ați urat, măcar un cadou frumos să-i faceți: să-l duceți la Rahova când mai are Voiculescu oră de vizită conjugală.

Pe blogul lui, rafinatul estet și cunoscător al istoriei Adrian Năstase face o paralelă între ieniceri – corp de elită al vechii armate otomane, format din copiii turciți ai populațiilor creștine – și oengiștii, jurnaliștii și politicienii de astăzi, aflați, zice el, în slujba unor interese străine de neamul românesc. Ca să nu fie de porc, Adelu nu dă nume, ci îi invită pe cititori să le dea, așa că nu-i de mirare că unii au postat liste de trădători lungi cât o zi de post, trecând acolo practic orice mișcă-n țara asta și nu e pesedist – de la Tăpălagă, Cristoiu, Macovei și Turturică până la râma care ia pământul strămoșesc și-l duce pe sub graniță la unguri. Totuși, pentru ca postarea să fie completă, Năstase ar fi trebuit să adauge și restul corpurilor otomane. De pildă, văd că n-a spus nimic despre caii-putere ai spahiilor care-și cumpără Ferrari dintr-o leafă de bugetar și le mai rămân bani să-i ia și odraslei un Lamborghini Gallardo și nici de achingiii care, de un sfert de veac, au jefuit și prădat țara în lung și-n lat, ca să nu mai vorbim de corpul tunarilor, care au dat niște tunuri economiei, inclusiv sub guvernarea Năstase, de-ar fi distrus și zidurile Constantinopolului. Oricum, de apreciat că, spre deosebire de tăpălagii, cristoii și turturicii care sug bani de la Occident, Adrian Năstase a fost un adevărat patriot – el n-a supt decât de la români!

Indignat că-i trece mandatul de președinte al Camerei Derutaților și n-are pe cine prezida, din cauza colegilor chiulangii, Valerică Zgonea și-a vărsat năduful pe pagina de Facebook, scrind: ”Există câțiva colegi care nu înțeleg că au în spate voturile și speranțele a zeci de mii de oameni și că acesta ar trebui să fie motivul suficient pentru a da dovadă de decență și responsabilitate în ceea ce fac. Adică să fie prezenți la Parlament, în plen sau în comisii, să dezbată și să voteze legi. Așa cum orice om este pontat atunci când vine la muncă sau este trecut absent și i se taie ziua din salariu atunci când chiulește”. Câțiva colegi, zici, nenea Vali? Păi, dacă ne uităm bine la selfie-urile publicate de Remus Cernea, vedem că, din 588 de parlamentari, abia dacă se strâng 30-40 la serviciu. Peste 500 de oameni numești matale „câțiva”? Și, oricum, vina să știi că nu-i numai a lor, că-s chiulangii. Trebuia să te implici și mata mai mult, să-i cointeresezi și, la nevoie, chiar să-i ameninți. Ia să-l fi pus la o ușă pe colegul Mihai Viteazul cu barda, la o alta pe colegul Ștefan cel Mare cu sabia și la a treia pe Vlad Țepeș cu țeapa, să vezi, mai pleca vreun deputat acasă viu?

Articol apărut în Academia Caţavencu, nr. 3 (1202) – 7-20 martie 2016

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare