AcasăVedeteSă învățăm despre religie și respect cu Dan Negru

Să învățăm despre religie și respect cu Dan Negru

Obișnuit să facă bani gârlă cu mâna adânc înfiptă în rectul concurenților ori făcând mișto de blondele de la emisiunile sale de doi lei, Dan Negru mai are, din când, în când, puseuri de conștiință. Câteodată își dă seama ce face și, cu un maximum de ipocrizie, exclamă „Doamne, iartă-mă, știu că fac bani din rahat, dar sunt așa de frumoși!”.

Totuși, panseurile omului care își petrece, probabil, mai mult de juma’ de zi antrenându-se urlând (că doar nu credeați că e așa de ușor să te comporți ca o maimuță isterică pe sticlă) depășesc, câteodată, asemenea preocupări mundane și sunt al naibii de metafizice. Recent, omul Negru a sărit, pe blogul său, la jugulara unei reporterițe care comenta bulucul de la moaștele Sfintei Parascheva de la Iași. Ca un veritabil ostaș al lui Dumnezeu, Dănuț al nostru a făcut-o analfabetă pe săraca domnișoară pentru că s-a mirat că în epoca telefoanelor mobile lumea mai dă năvală să vadă mortăciuni sfinte. Şi care-i argumentul lui pentru excesul acesta de zel și har? Păi, vezi Doamne, iPhone-ul ăla la care vorbește ea vine dintr-o țară care are pe bancnotele ei sintagma „In God we trust”. Bașca, el completează această inepție cu una și mai mare, adicătelea un citat din inegalabilul Țuțea, care spune, pe scurt, că ateii put ca niște dihori. Iar apoi ne cere tuturor, ca și cum el ar fi coroana creației divine, să-l respectăm atât pe el, cât și credința lui: „Cer respect pentru credința mea tuturor celor care trimit tinere jurnaliste în preajma unor locuri pe care eu le consider sfinte!”.

Bă, băiatule, hai să-ți explic o chestie: respectul nu e ceva care ți se cuvine ție, sau religiei, că așa vrea mușchii voștri. Nu, prietene, asta e ceva ce se câștigă, iar tu, religia ortodoxă, mână-n mână cu toate celelalte basme de acest gen, și Petre Țuțea mai aveți de tras până să ajungeți acolo. Cât privește interogația reporteriței, ea chiar are sens, stimabile! Faptul că în secolul al XXI-lea, când avem o chestie atât de complicată precum un iPhone, încă mai există oameni care cred că există sfinți (nu vorbesc de existența lui Dumnezeu, asta e o altă poveste) și că-și pot vindeca reumatismul ori pot deveni bogați punând mâna pe alde Sfânta Parascheva arată că unii dintre noi au rămas încă în lumea basmelor copilăriei.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare