HomePoliticGuvernBârfe, șmenuri, șușanele: Cioloș a împărțit banii la tehnocrați

Bârfe, șmenuri, șușanele: Cioloș a împărțit banii la tehnocrați

Șoc și groază: vajnicii șefi ai Ministerului Apărării nu au fost în stare să obțină acordul Parlamentului României pentru trimiterea de trupe românești în Polonia, la un exercițiu al NATO stabilit încă din octombrie 2016. Adică acum șase luni. Conform legilor românești, e nevoie de o aprobare legală pentru orice trupe ale patriei care părăsesc teritoriul național. Ritmul amețitor al vieții noastre politice și administrative demente, însă, a făcut ca abia săptămâna trecută, pe 16 martie, Guvernul să-și amintească de obligația asta și, cu câteva ceasuri înainte ca soldații să plece spre Polonia, să emită o ordonanță de urgență. Care a ajuns în Parlament abia o săptămână mai târziu pentru a se transforma în lege. Așadar, să stăm liniștiți la locurile noastre: dacă vine războiul peste noi, îi zicem să aștepte până se mișcă parlamentarii noștri.


Orice ar face, Cioloș rămâne un european. Cât a fost premier, de exemplu, a făcut ce a făcut dar a împărțit banii europeni din programul POCA (Programul Operațional Capacitate Administrativă) numai la Secretariatul General al Guvernului, lăsând în grija următorului Executiv alocarea restului de bani altor instituții (publice și private, adică nonguvernamentale). Iar din banii ăia primiți cu largul sprijin al binomului Cioloș – Dîncu (fost ministru al Dezvoltării, instituție care coordonează banii POCA) s-au bucurat (și se vor mai bucura un an-doi) niște experți foarte apropiați de tot felul de miniștri tehnocrați. Totul europenește, desigur.


Cu ocazia pierderii definitive de către Petrică Roman a procesului cu Agenția Națională de Integritate, ținem să vă transmitem că cel mai prost avocat dintre foștii parlamentari, Tudorică Chiuariu, l-a reprezentat pe Petrică și nu, nu e vina lui că a pierdut. Dar e “vina“ lui că i-a câștigat procesul lui Roman la Curtea de Apel București, anterior, datorită unei relații foarte apropiate cu o donșoară judecătoare. Asupra căreia vom reveni. Asupra cărei relații, desigur

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare