AcasăPoliticParlamentNu lăsați niște capete de lemn să ne distrugă...

Nu lăsați niște capete de lemn să ne distrugă pădurile!

Reveniți la putere după marele șpiț în cur pe care li l-a dat strada, post-Colectiv, șobolanii aducători de ciumă roșie sunt ca Bourbonii din Franța, după căderea lui Napoleon. Nu c-ar fi de sânge regal, fiindcă multora dintre ei le cântă încă greierii din tălpi serenade seara, iar alții par abia la a treia generație scoborâtoare din pom, după maimuță, ci pentru că tot ca Bourbonii întorși din exil se comportă: n-au uitat nimic și n-au învățat nimic. N-au uitat nimic din ura față de străini, de tehnocrați, de toți cei care le dau peste degete când fură, și n-au învățat să renunțe la niciuna dintre metehnele pentru care au fost alungați acum doi ani.

De când a venit guvernul Slugăreanu la putere, un singur cuvânt caracterizează acțiunile lui: restaurație. Tot ce era rău, strâmb și putred în România înflorește acum, cu muguri otrăviți, și ne cuprinde pe toți, ca o imensă plantă carnivoră. Tot ce-au încercat să îndrepte Cioloș, Vlad Voiculescu, Mircea Dumitru și ceilalți oameni temerari din precedentul guvern strică acum la loc o garnitură de nulități dintre care Ciordache pare individul cu cel mai subțire obraz, fiindcă e singurul care a demisionat. La Educație, noul ministru promite o lege nouă. Adică nouă, nu vouă, o lege făcută pentru ca loazele să nu mai aibă emoții la niciun examen și doamna Abramburica și colegii ei de prin facultățile particulare să nu stea nici ei cu curul  strâns că nu le mai vin carne de tun și taxe babane la toamnă. La Sănătate, mafia de prin spitale, abia îndepărtată de Vlad Voiculescu, s-a întors, mai sfidătoare ca niciodată. De-acum, doar ea va avea voie să ocupe funcții prin spitale, niciun om din afara sistemului, care ar dori să schimbe fața medicinei românești, n-o să mai poată pătrunde, că au avut grijă securenii și opreștii să lase grăunțe doar pentru amantele și vrăbiuțele lor.

Colac peste pupăză, una dintre cele mai bune decizii luate de guvernul Cioloș e pe cale să fie anulată în Parlament. Este vorba despre OUG 51/2016, prin care s-au introdus sancțiuni dure pentru tăierile ilegale de pădure și transporturile ilegale de lemne, dar și pentru personalul silvic, aflat adesea mână-n mână cu hoții. Ce a însemnat această ordonanță știm: tăierile ilegale de păduri s-au redus cu peste jumătate. Mai avea țara asta un plămân verde, mai putea să respire. Dar uite că acum, niște tovarăși parlamentari s-au gândit să anuleze ordonanța, fiindcă, vezi Doamne, ne scăzuseră rău exporturile și crescuse prețul lemnului – lucru normal, de vreme ce lemnul tăiat ilegal se vindea, la negru, la un preț mult mai mic. Atâta grijă pentru economie n-am mai văzut! Ce parlamentari responsabili! Pentru că ei fac asta nu fiindcă ar fi supuși la presiuni din partea mafiei lemnului, care i-a sponsorizat în campanie și-și vrea acum tainul, cum ar susține gurile rele, nooo, nici vorbă, ei sunt niște oameni cinstiți și chiar se tem să n-ajungă economia în sapă de lemn, fiindcă n-are cine să ne mai cumpere lemnul, așa, scump, cum e acum.

Ca să vezi! Tocmai pe tovarășii pesediști, care umblau toată ziua cu multinaționala-n gură, i-a cuprins, brusc, mila de austriecii, nemții și celelalte nații care ne exploatau lemnul și vor să se-apuce să ne taie iar pădurile. Și, ca să știți pe mâna cui a încăput țara asta din 11 decembrie, aflați că directorul Romsilva a declarat, în cadrul dezbaterilor din Parlament, că și abaterile disciplinare ale personalului silvic ar trebui taxate mai subțire. Pentru că, zice dumnealui, sancțiunile prevăzute de ordonanța lui Cioloș sunt foarte mari, raportat la salariul personalului silvic. Cu alte cuvinte, nu faptul că pădurarii fură lemne în cârdășie cu mafioții îl deranjează pe dom director, ci că pădurarii hoți n-au suficienți bani să-și plătească amenzile. Așa e, domle, să le dea niște amenzi mai mici, să poată fura în liniște, fără să facă împrumut la bancă să-și plătească amenda.

Păi ce-a ajuns România dacă nici să furi cât vrei nu mai voie? Și, mai zice dom director, din cauza legislației restrictive – care îi împiedică, adică, să fure cot la cot cu mafia lemnului – , tot mai mulți pădurari demisionează, căci sunt de-a dreptul terorizați de asprimea legii. Săracii, mi se rupe inima, cum să plece ei de la pădure? Și viloaiele alea construite din mii de metri cubi tăiați pe sub mână, cu ce-o să le mai întrețină? Benzină să bage în colecțiile lor de limuzine din garaj cu ce bani o să-și mai cumpere? În ce hal a ajuns țara asta, frați români, dacă hoții nu mai sunt lăsați să facă singurul lucru pe care-l știu mai bine, și anume să fure?

Am zis noi că Ordonanța 13 e cel mai rău lucru care i se putea întâmpla țării ăsteia, dar ne-am înșelat. Ordonanța 13 i-ar fi ajutat pe penali să scape și atât. Însă celelalte măsuri din domeniul sănătății, educației și silviculturii, pe care șnapanii ăștia le-au luat sau se pregătesc să le ia sunt mult mai rele. Ele amenință nu doar o generație, ci viitorul întregii nații. Ăsta chiar e un motiv pentru care trebuie ieșit în stradă până când grindenii, drăgnenii și securenii vor pleca definitiv, vor înceta să ne mai otrăvească viețile. Altfel, copiii noștri vor fi obligați să trăiască într-o țară bolnavă, incultă și pustiită. Dragnea și haita lui se comportă mai rău decât fiarele sălbatice, care ucid selectiv, se comportă ca niște lăcuste, care distrug totul în calea lor. Dacă nu ne trezim azi, cu toții, să strigăm contra lor din Piață, mâine s-ar putea să fie prea târziu. Mâine vom fi vocea care strigă în deșert, pentru că un deșert va deveni România.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare