AcasăPoliticOMS confirmă că Iohannis nu este un pericol după...

OMS confirmă că Iohannis nu este un pericol după contactul cu Dîncu: COVID nu se transmite la roboți

Mass-media au speculat că președintele Klaus Iohannis ar putea fi acuzat de zădărnicirea combaterii bolilor, după ce s-a întâlnit cu înalți reprezentanți ai statului francez, contact fiind, în urmă cu numai o zi, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu, confirmat pozitiv la testarea pentru infectare cu SARS- CoV-2.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS)a venit, însă, cu o precizare care îl disculpă pe șeful statului român.

Potrivit specialiștilor OMS, noul coronavirus, indiferent de tulpină, nu se poate transmite inteligenței artificiale, în această categorie fiind incluși, evident, și roboții.

Mai mult, reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății confirmă că virusul nu afectează roboții, nici măcar în cazul variantelor cele mai învechite de soft.

Totuși, rămâne riscul de infectare cu cei care ar fi atins componentele de hardwer ale robotului de la Palatul Cotroceni.

Având în vedere viteza de reacție a acestuia, e greu de crezut că un înalt reprezentant al Hexagonului a avut răbdarea de a rămâne în contact cu inteligența artificială germano-românească mai mult de 15 minute.

Epidemiologii au sesizat, însă, câteva manifestări la președintele României, care ar putea reprezenta noi simptomatologii ale COVID-19.

Specialiștii în sănătate au sesizat că șeful statului are momente în care pierde contactul cu realitatea, halucinând, confundând avioanele de mâna a doua din Franța cu aparate F-35.

Acest aspect se pare că i-a determinat și pe reprezentanții statului francez să se îngrijoreze în privința infectării cu o nouă formă a coronavirusului.

OMS a dezmințit însă o mai veche speculație, conform căreia președintele Klaus Iohannis ar pronunța “peroadă” în loc de “perioadă” din cauza coronavirusului instalat sub limbă.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare