AcasăPoliticGuvernPentru o viață sănătoasă, lăsați-vă dinții pe masă

Pentru o viață sănătoasă, lăsați-vă dinții pe masă

Există o singură evidență: politicienii sunt întotdeauna în foame de bani. Și, pentru a-și putea plăti populismele, sunt permanent deciși să arunce România în haos – iar veșnicul dușman, inamicul care trebuie distrus cu îndârjire, este buzunarul oricărei profesii liberale. De anul care vine, avocații, jurnaliștii, farmaciștii, medicii, arhitecții șamd. vor fi transformați în slujbași cu activități dependente, angajați cu contracte individuale de muncă, prin dorința și putința lăsată-n Codul Fiscal de către mult prea demisionatul Victor Ponta. Miza este ca statul să sugă de la aceeași entitate economică contribuții atât ca angajator, cât și ca angajat.

Nejustificat, imoral și ilegal – eaxct pe placul socialismului caviar la care au achiesat prin tăcere și consimțământ tacit și așa-zișii liberali (căci USL trăiește, încă mai fură de la noi). Ilegal, deoarece se încalcă Decizia 2168/ 2016 a Înaltei Curți de Casație și Justiție prin care se constată excepția că “activitățile liberale independente nu pot fi reconsiderate ca activități dependente”. Nici sub strămoșii lor comunștii nu s-a produs un asemenea abuz. Până și atunci jurnaliștii, de exemplu, erau plătiți pe drepturi de autor. Acum, după 26 de ani de capitalism de cumetrie, în plină economie care ar trebui să fie de piață, într-un stat membru al Uniunii Europene, ANAF, ca instituție transformată în organ represiv, consideră infracțiune plata pe drepturi de autor. Ca abuzul să fie evident, ANAF obligă la plăți retroactive plus penalități, încălcând principiul că legea dispune numai pentru viitor. Și nu întâmplător s-a început cu presa: aceasta trebuia redusă la tăcere, să nu mai aibă unde și cine comenta când politicienii vor începe să distrugă și restul profesiilor liberale.

În filozofia fiscală a politicienilor noștri, care nu depășește impozitarea bacșișului, farmacistul, avocatul, jurnalistul șamd., sunt simpli vânzători de tarabă. De aceea legiferează abuzuri care încalcă prevederi legale și hotărâri judecătorești. Dacă și Constituția este facultativă, ce să ne mai mire abuzul?

Să facem un calcul pe degetele de la picioarele cu care judecă politicienii noștri, pentru a demonstra foamea acestora de bani: o Persoană Fizică Autorizată care câştigă 4.000 de lei/lună, aduce acum la stat contribuţii de 1.000 de lei. Obligat să se conformeze noilor reglementări fiscale, statul i-ar lua 3.000 de lei. Pe spinarea profesiilor liberale, politicienii și-ar plăti sinecurile politice în anul electoral care se apropie.

Personal, sunt de acord cu orice măsură legală care vine în interesul reducerii și combaterii evaziunii fiscale. Însă nu înţeleg cum aceste măsuri represive luate asupra profesiilor liberale vor contribui la acest deziderat. Din contră, consider că politicienii, în tradiția opresivă a statului român, își doresc să transforme o bună parte a cetățenilor României fie în evazioniști fiscali, fie să le distrugă mijlocul de existență. Asistăm practic la un genocid fiscal. Suntem în situația anilor ‘50 când comuniștii au distrus, prin impunerea de cote, clasa de mijloc a României, când lupta de clasă a înlocuit economia de piață.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare