AcasăPoliticPresedinte si alti functionariANALIZĂ A.C.: Diferențele dintre jucătorul Băsescu și șeful de...

ANALIZĂ A.C.: Diferențele dintre jucătorul Băsescu și șeful de trib Iohannis

Ilustrație: Marian Avramescu

Președintele Klaus Iohannis este foarte aproape să-și încheie mandatul la Palatul Cotroceni fără nicio șansă de a ajunge pe placul băsiștilor, care vedeau în el un urmaș de marinar care să aibă PSD la cârma sa.

Iohannis s-a lăsat purtat pe valuri de Partidul Social Democrat (PSD), spre destinații pe care nici vestitul căpitan de navă nu a apucat să le vadă însă.

Klaus Iohannis i-a lăsat cârma pe mână lui Marcel Ciolacu, doar cu pretenția să-l mai lase și pe el, în drum, la Sibiu, de unde să-și vadă de propriile orizonturi ce mai trebuie bifate într-un an de mandat.

Profesorul meditator Klaus Iohannis nu a ajuns niciodată un președinte jucător precum Traian Băsescu, dar, măcar acum, în al 12-lea ceas, a demonstrat că poate fi un remarcabil șef de trib, cel puțin în Africa.

Poate că nu a ajuns niciodată Klaus Iohannis un animal politic precum Traian Băsescu, dar acum s-a împrietenit cu mai multe jivine de junglă.

În plus, Băsescu a avut un pitic la Guvern, care îi executa ordinele, dar Iohannis ne-a arătat că are cel puțin zece negri mititei care dansează pentru el.

Băsescu s-a luptat cu hienele lui Dan Voiculescu, în timp ce Iohannis a alergat hienele din Jeep.

Pentru Elena Udrea, Traian Băsescu a fost un zeu, dar Iohannis s-a dovedit frate de cimpanzeu.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare