AcasăPoliticPresedinte si alti functionariIohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de...

Iohannis are nevoie să cumuleze pensia cu salariul de la stat, pentru că mai are doar jumătate de an concediu plătit

Ilustrație: Marian Avramescu

Primul meditator al țării, președintele Klaus Werner Iohannis, și-a depus cererea de pensionare ca profesor, deblocând după aproape treizeci de ani un post de profesor la catedra de Fizică.

Practic, Klaus Iohannis a deblocat postul de profesor în ritmul discursului său, așa că nimeni nu are motive să se revolte.

Șeful statului va avea, până la finele mandatului de la Palatul Cotroceni, cel puțin, cumulate pensie și salariu la stat.

Mulți guvernanți au promis că vor fi eliminate astfel de cazuri, însă trebuie ținut cont și de situația financiară dificilă a președintelui Klaus Iohannis.

Tânărul pensionar mai are doar jumătate de an de concediu plătit.

În cazul în care o instituție europeană sau măcar Alianța Atlanticului de Nord (NATO) nu-l va înfia pe Iohannis, acesta va fi nevoit să trăiască doar din pensie specială.

Fără abonament la aeronave de lux decontat de stat, Iohannis ar putea să renunțe la excursii peste mări și țări, ca orice pensionar – muritor de rând.

La cât au crescut prețurile la utilități, lui Klaus Iohannis îi este teamă acum și să se retragă a(6)case.

Cât despre profesorii care timp de aproape trei decenii așteptau deblocarea postului de la unitatea de învățământ preuniversitar unde se antrena Klaus Iohannis pentru meditații: “Ghinion”.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare