AcasăPoliticPresedinte si alti functionariIohannis i-a decorat pe Columb și Magelan, pentru contribuția...

Iohannis i-a decorat pe Columb și Magelan, pentru contribuția lor la realizările președintelui României

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu

În ultimul său an de mandat la Palatul Cotroceni, președintele Klaus Iohannis și-a găsit un mic răgaz de la delegații strategice prin zonele exotice ale planetei, pentru a-i decora pe cei care au făcut toate acestea pentru el: renumiții navigatori Cristofor Columb și Fernando Magelan.

Decorațiile erau planificate să fie acordate anul trecut, de Ziua Națională – 1 Decembrie, însă președintele Klaus Iohannis a fost plecat din România la acea dată, fiind implicat în propria expediție, în Emiratele Arabe Unite.

Klaus Iohannis se dovedește un demn urmaș al celor doi navigatori: după ce aceștia au pus destinațiile exotice pe harta lumii, a fost nevoie de Klaus Iohannis să completeze raderele acestor state, plasându-le România la orizont.

Drept recunoștință pentru meritele celor doi exploratori în activitatea președintelui României, din ultimii nouă ani, Klaus Iohannis îi va menționa pe Columb și Magelan în viitoarea sa carte.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare