AcasăSocialD'ale cetateanuluiComuniștii au o nouă pasiune: să amendeze critica pe...

Comuniștii au o nouă pasiune: să amendeze critica pe Facebook

Îmi amintesc și acum șoaptele părințor mei și a prietenilor lor când vorbeau despre Ceaușescu. Îmi amintesc clar și limpede cum stăteau cu urechea lipită de Europa Liberă ca nu cumva să îi audă vecinii turnători. Despre Ceaușescu nu se vorbea decât de bine. Ceaușescu era farul, liderul, pilonul, etalonul, lumina, speranța, zeul, dumnezeul. Primul Nenorocit al Republicii Socialiste România era mai important decât adevărul, copiii, familia, demnitatea umanană sau viața. Despre Ceaușescu nu puteau exista decât vorbe de bine, exclamări laudative și aplauze. Oricine avea îndrăzneala să-l critice, să vorbească urât despre Conducător, să se arate nemulțumit sau, doamne ferește, să aducă injurii demnității sau onoarei Cizmarului Suprem era imediat ridicat de securiști, condamnat fără proces și trimis în închisoare sau la muncă silnică până murea. Ceaușescu era necriticabil, era invincibil, era omniprezent, omnipotent și omniștient prin slugărnicia jegurilor care își turnau până și copiii pentru o poziție mai sus pe linia ierarhică în partid și o porție în plus de ghiare de pui albastre.

Megalomania și orgoliul prostesc sunt specifice și acum comuniștilor care intră în politică. Comuniștii pesediști se visează tot un fel de Ceaușescu, păcat că acum suntem sub protecția Europei, avem CEDO și drepturile omului altfel, domnul Ponta, pe lângă zilele de naștere sărbătorite pe Arena Națională, ar fi trimis și dumnealui la canal câțiva jurnaliști sau detractori, așa cum face idolul dumnealui, Erdogan.

Probabil că dintre calitățile indispensabile care te fac un PeSeDist de succes este lipsa simțului ridicolului, obrazul șoric de porc și egoul nemăsurat. Căci altfel nu îmi explic cum poți minți, jigni sau fura cu zâmbetul pe buze în huiduielile tuturor oamenilor de bun simț. Și îți mai trebuie o calitate, ceva ce se moștenește din comunist în comunist, lăsat în ADN de Tătuca Ceaușescu: intoleranța la critică.

Orice om politic rațional, cu bun simț, ocupat să vină cu idei și să facă proiecte menite să îmbunătățească viața electoratului știe că politica este cel mai criticat și criticabil domeniu. Nu există politician iubit. Politicienii sunt angajații poporului. Ei sunt plătiți să ne facă viața mai bună. Teoretic. Asta când un Primar PSD nu e plătit chiar și de cei care nu l-au ales ca să stea pe Facebook și să pună Miliția să le dea amenzi celor care îi critică. Așa cum face tovarășul Primar PeSeDist din Odobești, Romînia: îi urmărește pe cei care îl critică pe Facebook, se victimizează, face plângere la Miliție și pune să fie amendați cetatenii care îi plătesc salariul.

Un contribuabil obișnuit, Cosmin Răzvan Bîrsan, care nu este nici jurnalist și nu este nici o persoană influentă, având la ora la care scriu articolul 144 de followeri pe Facebook a primit 2 amenzi de la Miliția din Odobești "pentru că a proferat injurii şi expresii jignitoare la adresa Primăriei Odobeşti şi a funcţionarilor publici din această instituţie". În procesul verbal de amendă, milițienii sesizați de plângerea tovarășului primar Nicolaș Gheorghe Daniel se precizează că "în perioada 5.07-22.09 2016, în diferite intervale orare, pe reţeaua de socializare Facebook, a proferat expresii jignitoare prin postarea unor poze pe contul Bîrsan Cosmin Răzvan şi pagina numită <<Democraţia a murit>> la adresa numitului Nicolaş Gheorghe Daniel, din oraşul Odobeşti, fapte de natură să lezeze demnitatea şi onoarea instituţiei primarului cât şi a însemnelor naţionale”.

L-am contactat pe cetățeanul Bîrsan ca să îmi explice pentru ce a primit amendă. Vorba aia, poate a înjurat, poate a spurcat, poate… "Nu am înjurat nici măcar o dată. L-am criticat pe primarul Daniel Nicolaș cât și grupul de interese din jurul dumnealui. Am atras atenția asupra diferitelor firme apropiate de PSD Odobești asupra unor lucrări publice efectuate prost. Am sesizat unele instituții ale statului, atunci când am observat nereguli în orașul în care locuiesc. Am postat unele poze în spirit critic. În jurul primarului este o adevarată caracatiță și cumetreală, șeful poliției fiind cumătrul primarului. Amenzile pe care le-am primit sunt date la ordin. Soția comandantului este consilier PSD".

Cu alte cuvinte, greșeala cetățeanului Bîrsan este că are spirit civic și a depus diverse reclamații împotriva Primarului PSD pe la diverse insitutuții. Nu știu dacă Bîrsan are dreptate, dar ce știu este că domnul Bîrsan l-a deranjat pe tovarășul Primar care a simțit nevoia să-i pună pumnul în gură amendându-l că "i-a lezat onoarea". Bine că nu mai trăiește Ceaușescu că Bîrsan era acum la Canal.

În litera legii, Primarul îl poate amenda. În spiritul bunului simț, Primarul din Odobești a lovit în libertatea de exprimare, așa cum face orice comunist care nu dorește să fie criticat, deși e plătit din bani publici iar critica face parte din meseria pe care a ales-o. Ba mai mult, Primarul se victimizează și se paranoizează pe Facebook ca orice comunist care se vrea iubit, adulat și aplaudat. Tovarășu' Nicolaș, de ce nu închiriezi, dragă, un stadion? Pe Facebook râde lumea de tine. Pe stadion am aplauda cu toții.

Bunul simţ care mă caracterizează m-a oprit până acum sa aduc în discuţie faptele unui ,,justiţiar de facebook" care, în nemarginita-i obrăznicie, înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerea primarului a demarat o campanie de denigrare la adresa mea. Poate ca dacă se limita doar la asta nu as fi reacţionat, considerând ca nu merita sa ma cobor la nivelul lui, dar în contextul în care îşi permite sa numeasca "handicapati şi asistaţi sociali". Fără a mă victimiza, căci nu este genul meu, as vrea totuşi sa se ştie ca atacurile la persoană ale d-lui justiţiar mi-au periclitat viata socială, familială, trebuind sa răspund copiilor mei la întrebari cu privire la ce se întâmplă şi de ce acest om se poarta astfel. Eu am ales sa respect legea şi sa sesizez organele abilitate, pentru a apăra demnitatea şi onoarea instituţiei Primăria Odobeşti, instituţiei Primar şi a cetăţeanului Daniel Nicolas”- primarul Nicolaş.

Deși amenda este legală, dumneata ca primar nu ești ocupat? De asta te plătesc contribuabilii? Să stai pe Facebook și apoi să te duci plângând la Miliție? Tovarase, nu uita totusi: orice persoană are dreptul la libertate de exprimare. Acest drept cuprinde libertatea de opinie și libertatea de a primi sau de a comunica informații ori idei fără amestecul autorităților publice și fără a ține seama de frontiere.

Daca mâine sunt 1000 de Bîrsan, ce faci? Le dai amendă la toţi? Un sincer huoooo, tovarăşe! Nu poţi tu amenda, cât putem noi critica!

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare