HomeSocialEt si cetera socialaDe ce trebuie să ții cont când îți calculezi...

De ce trebuie să ții cont când îți calculezi cheltuielile pe 2024

Ilustrație: Marian Avramescu

Este început de an și este normal să îți faci calcule, pentru a-ți gestiona bugetul.

ACADEMIA CAȚAVENCU a consultat mai mulți specialiști și vă prezintă mai mulți factori de care va trebui să țineți cont când vă calculați cheltuielile pe anul 2024:

  • Sunt ultimele luni de mandat ale președintelui Klaus Iohannis, ceea ce înseamnă că șeful statului va avea de realizat mai multe delegații strategice, ca să aibă amintiri frumoase la pensie. Pune mai mulți bani pentru taxe și impozite!
  • Este an și cu alegeri locale, iar taxele și impozitele noastre nu îi sunt suficiente premierului Marcel Ciolacu pentru a satisface toți primarii săi. Așteaptă-te la o creștere a șpăgilor pretinse pentru autorizații date administrațiilor publice locale!
  • Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a declarat că nu sunt bani pentru a angaja medici, în vederea reducerii deficitului de cadre din spitale. Așteaptă-te ca un medic și o asistentă să-ți ceară șpagă cât pentru cinci!
  • Este un an în care polițiștii vor trebui să stea drepți după colț, pentru a contribui la creșterea colectărilor la bugetele locale. Așteaptă-te la amenzi pentru depășirea vitezei legale și când ești blocat în trafic!
  • Guvernul nu a putut acorda toate majorările salariale promise în sistemul de învățământ. E nevoie să vii și tu cu partea ta la directorul de școală sau la decanul facultății (după caz).

La acestea, adăugați și alte facilități fiscale la care se poate gândi Guvernul (de exemplu: taxarea pe ieșit din casă sau pe traversat strada și consumul de aer în spațiul public).

Să aveți un an bun și bogat pentru ei!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare