HomeSocialVier Pfuten și noi (alt)ceva?

Vier Pfuten și noi (alt)ceva?

Până de curând am râs de Iulia Albu și găina ei, dar asta pentru că-i totul foarte amuzant și n-ai cum altfel să tratezi problema. E treaba femeii că vrea s-o ardă „hipstereşte” cu găina la subraț. Cum mi-a fost dat să văd de mai multe ori că numeroși ONG-iști n-au umor și-s enervanți atunci când se cred importanți, madam Veronica Tulpan de la Vier Pfoten a reușit să mă transforme în avocatul manechinului cu găina.

Conform doamnei Tulpan, găina nu figurează pe lista animalelor de companie din România, drept urmare Iulia Albu va fi reclamată la Poliție. De ce? Pentru că Vier Pfoten n-are altă treabă, d-aia. Mai ieri, când patinam prin București pe rahații unor câini cu stăpân și mă alergau maidanezii, mă-ntrebam trist și apăsat „măi, da’ găina Iuliei Albu e bine?”. Într-o țară în care animalele sunt omorâte și bătute din amuzament sau tradiție, Vier Pfoten și-a găsit grăunte de scandal de la o găină ținută-n puf și genți de firmă. Nu mai bine-și cumpăra Iulia Albu o înaripată, îi rupea gâtul, o jumulea și-o punea-n cuptor, ca să fie ONG-iștii fericiți că totul e „normal”? Când Țiriac făcea multi-kill pe moșie, ce făcea madam Veronica Tulpan? Se scandaliza pentru dihorii pițipoancelor?

Că tanti Albu n-are toate țiglele pe coteț nu-i greu de constatat, dar e boemă, și cine altcineva ne poate vorbi despre sănătatea mintală a unei persoane decât un psiholog. De oameni. S-o facă Veronica Tulpan pe Iulia Albu dementă/bolnavă, asta e prea de tot. Vorbim de o găină plimbată pe la Măruță-n emisiune. Cel mult, Vier Pfoten poate acuza că biata găină-i făcută de râs și târâtă pe la emisiuni nedemne de penajul ei, dar altfel…

Dacă-s atât de preocupați de libertatea animalelor și de condițiile în care trăiesc, ce părere au ONG-iștii despre câinii crescuți la bloc? Pisicuțele plimbate de stăpâne prin genți? Peștii de acvariu puși în apă de la robinet? Ăștia-s genul de oameni care n-au ce face cu timpul lor și al nostru, ba mai primesc și donații pentru cauzele lor pline de însemnătate.

Mare dreptate avea regretatul George Carlin: „La oameni se numește avort, la găini e omletă”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare