HomeSocialXenofobia conturează România

Xenofobia conturează România

Săptămâna asta, Traian Băsescu a suferit consecințele unei declarații rasiste făcute în 2010. Astfel, după ce a spus despre romii nomazi că: “mulţi dintre ei, în mod tradiţional, trăiesc din ce fură”, președintele își vede conturile decimate de amenda de 600 lei care i-a fost aplicată de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Iar cel puțin până la vară, Băsescu este nevoit să circule doar cu centura de siguranță pusă, ca să evite și alte amenzi usturătoare.

Dacă C.N.C.D-ul are un mod amuzant de a-l trage de urechi pe Băsescu, o organizație hindusă cu sediul în SUA tratează declarația cât se poate de serios. Ei cer demisia președintelui și amenință că ne pârăsc la U.E. în caz de nesupunere. Este drept că, în țările civilizate, spusele președintelui ar fi dus la demisie, dar din păcate pentru organizația hindusă, noi nu avem o țară civilizată.

Eu tind să cred că și C.N.C.D-ul a exagerat cu amenda. Suntem un popor foarte rasist și asta nu înseamnă că este ceva în neregulă la noi. Cam orice indice ne plasează cu 20 ani în urma țărilor dezvoltate și nu văd de ce la rasism am sta diferit. Americanii nu pot să apostrofeze un român că discriminează, la fel cum eu nu pot să o cert pe bunică-mea că nu folosește ață dentară. Copiii noștri, cel mai probabil, nu o să mai fie rasiști, dar până atunci românii mai au de sădit ură în lume.

La fel ca o minoritate, un popor dezavantajat nu poate fi supus la aceleași rigori ca cele mai prospere și dominante popoare ale planetei. România ar fi mai puternică fără conflictul dintre români și țigani. Dar asta se va întâmpla în timp, iar C.N.C.D-ul ar trebui să găsească puncte comune prin care să ne unească de minorități. Și să înceteze cu amenzile care doar ne fac să ne înjurăm mai tare. Aș vrea să văd mai multă imaginație din partea consiliului. Pentru că, în ziele noastre, nici la câini nu se mai practică educația cu forța.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare