HomeSportFotbal si afaceriDinamoviștii știu că, în derby, nu FCSB le este...

Dinamoviștii știu că, în derby, nu FCSB le este marele adversar, ci mingea

Jucătorii formației Fotbal Club Dinamo București nu se tem câtuși de puțin de derby-ul din faza semifinalelor Cupei României împotriva Fotbal Club FCSB.

Câinii știu că în Clasicul României cel mai mare adversar pentru ei nu a fost niciodată echipa lui Gigi Becali, ci mingea.

Echipa de fotbal Dinamo o va întâlni pe FCSB şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pe CSM Poli Iaşi în semifinalele Cupei României, ediţia 2019-2020, conform tragerii la sorţi desfăşurate, miercuri, la sediul Federaţiei Române de Fotbal.

Cele două manşe ale semifinalelor Cupei României vor avea loc pe 24 iunie, respectiv 8 iulie. Programul complet va fi stabilit de deţinătorii drepturilor TV şi comunicat ulterior de Federaţia Română de Fotbal.

Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, care prevede ca la jocurile disputate în manşă dublă, dacă după disputarea celor două jocuri egalitatea se menţine (la puncte şi golaveraj), golurile marcate în deplasare contează dublu, fiind declarată câştigătoare echipa cu cel mai bun golaveraj. Dacă şi în aceste condiţii egalitatea persistă, se vor aplica prevederile art.30.9 din ROAF, respectiv disputarea a două reprize de prelungiri de 15 minute, iar ulterior executarea loviturilor de departajare.

În conformitate cu decizia Comitetului Executiv din 27 mai 2020, până la finalul sezonului 2019-2020, echipele participante în Cupa României vor putea efectua 5 înlocuiri pe toată durata desfăşurării jocului. Pentru a nu fi afectată cursivitatea jocului, acestea vor fi realizate în cel mult trei momente de întrerupere a partidei.

În plus, cluburile participante în competiţie pot înscrie în raportul arbitrului un număr maxim de 20 de jucători, cu obligaţia ca 8 dintre aceştia să fie jucători formaţi la nivel naţional.

Meciurile din semifinalele Cupei României se vor disputa fără spectatori, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite intrate în vigoare de la 1 iunie prin ordinul comun al ministrului tineretului şi sportului şi ministrului sănătăţii, emis în temeiul art. 43 şi al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020.

Conform calendarului aprobat de FRF, finala Cupei României se va disputa la 22 iulie, locul de disputare urmând să fie stabilit ulterior.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare