HomeStiriPremiul Marean Vanghelie va înlocui premiul Marin Sorescu acordat...

Premiul Marean Vanghelie va înlocui premiul Marin Sorescu acordat anual de ICR

ICR modifică – decernat anual de ICR Stockholm – în Premiul Marean Vanghelie. Distincţia care se acorda în fiecare an unui scriitor suedez care „desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire, care prin opera sa face posibilă comunicarea dintre diferite forme de expresie culturală” nu va mai purta numele lui Sorescu, ci a mult iubitului Marean.

„Este normal ca premiul să fie numit după domnu’ Marean Vanghelie. Cine, dacă nu el mai desfiinţează barierele sociale şi creează locuri de întâlnire atât de impresionante? An de an, Vanghelionul este o manifestare culturală şi de ce nu – date fiind aceste vremuri grele din punct de vedere economic – umanitară,” a declarat Mişu Repartitor, noul secretar al lui Andrei Marga.

Din raţiuni financiare, suma care se acorda câştigătorului – aproximativ 5.500 de euro – va fi redusă, iar scriitorul laureat va primi un set de calorifere din fontă, personalizate cu sigla ICR şi o ediţie a cărţii lui Andrei Marga, „Destinul Europei”. Banii astfel economisiţi vor fi redirecţionaţi spre alte evenimente: o parte vor fi sortiţi achiziţionării cărnii de cal pentru micii care vor fi gătiţi în acest an de 1 Decembrie, o parte donaţi Catedralei Mântuirii Neamului şi – dacă mai rămâne ceva – se va sponsoriza noul album al lui Fuego.

În urma deciziei ICR de a nu mai remunera persoanele implicate în decernarea acestui premiu, juraţii de la Stockholm au decis să renunţe la onoarea de a evalua operele înscrise în concurs. Aşadar, s-a decis formarea unui juriu special, alcătuit din şase bloggeri poeţi.

Citește și

exclusiv online

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare