HomeStiriTot ce trebuie să știi despre noul carnet de...

Tot ce trebuie să știi despre noul carnet de șofer

  1. Intrând din nou în recesiune, prețul unui carnet de șofer în România a crescut cu aproximativ 5%. Există și opțiunea cumpărării pe voucher, dar ofertele sunt limitate și există riscul achiziționării unei chinezării care nu ține mai mult de două tamponări.
  2. La cumpărare, carnetul se încarcă cu un număr de puncte, disponibile pentru o perioadă limitată de trei luni. De exemplu, de 15 puncte poți face trei depășiri neregulamentare, o trecere pe roșu și un omor din culpă. Dacă depășești numărul de puncte, trebuie să plătești o penalizare de 10% din contravaloarea cardului.
  3. La proba scrisă a noului examen auto trebuie să încercuiești toți polițiștii dintr-o intersecție blocată de aceștia. Dacă găsești minimum 22 din 26, ai trecut examenul.
  4. Proba practică constă într-un amplu exercițiu de dexteritate: trebuie să depășești pe linie continuă, să îți aprinzi o țigară și să schimbi un CD la player, toate în același timp. Dacă ești capabil să te cerți și cu polițistul în același timp, care joacă rolul de prietenă geloasă, o să primești carnetul de profesionist.
  5. Noul carnet de șofer este în format Facebook Timeline.
  6. Noile carnete de șoferi nu pot fi falsificate, deoarece sunt dotate cu amprenta digitală a fundului utilizatorului.
  7. Utilizatorii carnetului de șofer Gold User vor putea să parcheze oriunde, având disponibile trotuarele, stațiile de autobuz și șinele de tramvai.
  8. Carnetele nu sunt transmisibile decât pe linie genetică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare