Poliția produce în general amenzi. Când nu, poate produce chiar protecție cetățeanului din ai cărui bani sunt plătiți agenții și agentele instituției. Însă, nu de puține ori, Poliția produce abuz. Sunt acele situații în care uniforma scoate la iveală caracterul.
Dintr-un comunicat de presă al IPJ Cluj aflăm, sub protecția anonimatului părților implicate că numitul P.C. a pus de o relație în afara căsniciei cu numita G.A. Totul a fost numai o armonie cam vreo 4 ani, moment în care numita G.A. a vrut să dea o altă dimensiune relației cu P.C. Care a observat că: ”la începutul anului, în cursul lunilor ianuarie-februarie, am observat ca numita dorește să transforme relația noastră de prietenie în ceva mai mult”. Aka să-i prezinte părinții, să-i cunoască părinții și să oficializeze relația. Context în care numitul P.C. a realizat că era nițel cam însurat. Așa că, “subsemnatul aflându-mă într-un mariaj am refuzat” – ca să citez din plângerea depusă ulterior. Am scris plângere? Am scris. Căci numita G.A., sedusă, tradusă și abandonată, este agent de poliție la Poliția Rutieră Cluj.
Așa că a făcut ceea ce a fost antrenată să facă: și-a luat chitanțierul și a început să-l vâneze pe iubițel în trafic. Și viața ar fi mers mai departe dacă nu cădea victimă colaterală iubirii tatăl fostului iubițel. Spicuim din plângerea penală: ”În concret în data de .. .. …., tatăl meu P.V. a fost oprit în trafic, în timp ce conducea autoturismul meu (…) de către un echipaj de poliție rutieră, sub pretextul că rula cu o viteză excesivă (în realitate staționa pe partea dreaptă a carosabilului și vorbea la telefon), și i s-a aplicat o amendă pentru depășirea limitei de viteza admise în localitate”.
Să trecem peste oprirea a ceva ce staționa și să consemnăm că mesajul a fost pe deplin înțeles. Mai ales că echipajul din care făcea parte și G.A. (dintr-o simplă coincidență a alinierii astrelor), i-a suspendat pe trei luni permisul de conducere tatălui ex-ului. Așa că s-a ajuns la “Cremenal”.