HomeActualitateCum şi-a refuzat Comisarul Firinel mântuirea?

Cum şi-a refuzat Comisarul Firinel mântuirea?

Închis la şliţ pentru a nu i se vedea „România nor-ma-lă,” noul regim şi-a trimis sculele pe post de cerberi.
Astfel nu se explică minunea.

Din obermaister al fortăreţei de suflete închise, Marginea dâmboviţeană, comisarul Firinel Ungureanu a ajuns director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. 

Din înalta postură de cerber al proscrişilor, comisarul a făcut tot ce e cătăneşte posibil să cadă bine în ochii noilor stăpâni.

Nu l-au deranjat nici regulamentele, nici drepturile fundamentale ale omului, nici informaţia că Papa n-are divizii de luptă, ci doar ambasadori.

Prin cel puţin trei decizii le-a arătat creştinilor că-şi refuză mântuirea.

L-a luat pe Liviu Dragnea din regimul special de detenţie şi l-a dus printre cei de drept comun, periclitându-i viaţa, doar pentru a fi pe plac celor care l-au numit.

N-are rost să ne mai întrebăm ce e la bază şi ce e la vârf. Băieţii ştiu că nu slobozesc pe fiştecine să fie câine de lagăr.

A doua decizie a umilului serv de regim e refuzul vizitei Monseniorului Buendia în celula lui Liviu Dragnea, în calitate de Nunţiu Papal. Profitând de dreptul familiei de a-l vizita, viitorul cardinal a fost strecurat pe lista celor cu acces, maximă umilinţă pentru trimisul papei Francisc. Comisarul Firinel, fără să-şi dea seama, l-a umilit pe însuşi Papa Francisc.

A treia decizie: Comisarul Firinel a dispus şi comunicat prin secretară că fapta civilă, de comitere a acţiunii de supunere a deţinutului la un interviu lumesc cu Oana Zamfir pentru difuzarea pe postul Antena 3, în săptămâna când toţi creştinii iartă, e de drept privat, inoportună. În dreptul civil, nu există inoportunitate.

Prin încadrarea intenţiei drept inoportună, Comisarul Firinel s-a pus mai presus de lege, de credinţă şi de regulamente. Nimeni nu poate încălca dreptul constituţional al omului, fie deţinut, fie jurnalist, de a-şi exprima opiniile. Poate că fostul şef al PSD vroia să ceară public mântuirea.

Cel puţin un lucru e clar: încă nu s-a născut niciun cetăţean european care poate să aresteze ideile. Ele circulă liber şi dincolo de zăbrele, oricâte piedici ar ridica cerberii în calea celui ce trebuie uitat pentru odioasa faptă de a fi mai întâi naţionalist şi apoi europenist.

Liviu Dragnea a fost ars simbolic între coloane pentru ca nimeni să nu mai îndrăznească să comită fapta neagreată de Comisiile de la Veneţia de a ţine cu ţara lui.

Comisarul Firinel a venit în post cu tot aplombul miliţianului ce ştie că scaunul se ţine, nu se dă.
A preferat să-şi refuze mântuirea doar de drag de poziţie, funcţie şi grad. Nu ştie că regimurile cu pastile albastre au scule de unică folosinţă.

Poate că în apropiata şi previzibila retragere la vatră va căuta un preot căruia să-i mărturisească cele trei fapte anticreştine. Niciunui criminal nu i se poate refuza mântuirea. Dar dacă Firinel îşi refuză ultimul drept, pentru că aşa i-a cerut gheneralul? Rămâne cu credinţa-n gratii şi cătuşe? Bietul suflet pierdut. Cum şi-a jertifit dreptul divin, pentru nedreptul civil…

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare