AcasăActualitateInternationalAșa se joacă șah la Budapesta: Nebunul dă calul...

Așa se joacă șah la Budapesta: Nebunul dă calul pe o tură cu regele de la Ankara

Ilustrație: Marian Avramescu

După ce a jucat șah la Consiliul European, ca să mai primească doi pioni, în schimbul promisiunii că nu mai face pe nebunul cu Ucraina, premierul Ungariei, Viktor Orban, a început să dezvolte o pasiune pentru acest sport.

Prin urmare, Viktor Orban l-a invitat la o tură prin Budapesta pe REGELE AUTOPROCLAMAT DE LA Ankara, Recep Tayyip Erdogan.

Orban a dat calul negru pe o tură în mașină electrică de dictator.

Dar nu a fost orice cal, ci un armăsar de rasă pură maghiară, după modelul liderului de la Budapesta, cum numai Vladimir Vladimirovici Putin mai călărește în ziua de astăzi.

Nu se știe nici de această dată cine a câștigat partida de la Budapesta, este posibil ca Erdogan să fi închis ochii totuși pentru o remiză.

În același timp, se presupune că partida ar fi putut să fie întreruptă de o nouă pauză de cafea la care a ieșit Viktor Orban.

Nu se știe însă dacă și de această dată a fost scos de pe tabla de șah fabricată în China tot de cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, ca la ultima pauză de cafea de la Consiliul European.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare