AcasăActualitateInternationalDe acest Crăciun, nu doar o lumină s-a putut...

De acest Crăciun, nu doar o lumină s-a putut vedea coborând pe cerul Ierusalimului. Sute se îndreptau spre Gaza

Ilustrație: Marian Avramescu

De acest Crăciun, la Ierusalim, nu doar o lumină puternică s-a putut observa cu ochiul liber pe cer, coborând.

În acest an, pe cerul Țării Sfinte s-au putut vedea numeroase lumini puternice, coborând spre Fâșia Gaza precum stelele căzătoare.

A fost darul de Nașterea Domnului trimis de premierul Israelului, Beniamin Netanyahu, pentru familiile sărace palestiniene.

Precum noi aducem Lumina de la Iersalim în fiecare an, de Sfintele Paști, cu ajutorul cursei speciale a exagerat de preafericitului patriarh Daniel, așa și israelienii au adus acum multe lumini din Statele Unite ale Americii și le împărtășesc atât credincioșilor, cât și necredincioșilor, din Fâșia Gaza.

Netanyahu promite că nu se vor opri aici cadourile pentru copiii palestinieni, în spiritul sărbătorilor garantate de un lider autoritar darnic, ce amintește de Crăciunurile de la Kremlin, unde se împachetează zilnic cadouri pentru familii din Ucraina.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare