AcasăActualitateIohannis, absent motivat la ședința PPE: ”Nu m-am mai...

Iohannis, absent motivat la ședința PPE: ”Nu m-am mai dus la Bruxelles, că l-am vizitat deja!”

În timp ce toată Europa civilizată s-a adunat în păr la Bruxelles, pentru a participa la summitul partidelor populare din țările UE și pentru a-l vedea pe Nigel Farage cum se face de râs, singurul absent, aparent nemotivat, de acolo a fost președintele Iohannis. Spunem aparent nemotivat pentru că preșul nostru a avut un motiv concret să nu meargă. Cu riscul să fie bălăcărit prin presă și să se găsească unul sau altul care să susțină că ”Europa arde, baba se piaptănă”, cu referire directă la coafura Primei Doamne, Iohannis n-a vrut să meargă la summitul popularilor pentru că s-a săturat, pur și simplu, să fie popular. Într-un comunicat sec, emis de Administrația prezidențială, se scrie negru pe alb: ”programul președintelui nu-i permite să participe la summitul PPE”.

Și într-adevăr, potrivit surselor noastre, ca de obicei extrem de bine informate, președintele chiar avea alt program. De altfel, el ar fi mărturisit, într-un cerc de intimi, că nu mai merge la Bruxelles, fiindcă l-a mai vizitat deja de vreo două-trei ori și, oricum, în afară de statuia aia pișăcioasă, mare lucru nu-i de văzut pe acolo. În schimb, cuplul prezidențial și-ar fi manifestat dorința de a merge, vara asta, într-un atol exotic din Pacific.

”Domnul președinte e un mare ecologist, după cum se știe și după cum pot depune mărturie și prietenii lui austrieci, care defrișează păduri ca să construiască în schimb parcuri naturale. A auzit că în Pacific, din cauza încălzirii globale, au început să se scufunde insule și și-a zis că să le viziteze acum, înainte ca ele să fie înghițite de apă”, a precizat o sursă de la Cotroceni. Potrivit acesteia, președintele ar fi declarat, înainte să plece spre regiunea Tahiti: ”Insulele alea, dacă nu le văd acum, nu le mai văd niciodată. Pe când la Bruxelles o să mai am destule ocazii să merg. Chiar și dacă părăsesc toate statele Uniunea Europeană și noi o să rămânem ultimii acolo, tot o să merg la Bruxelles, ca să sting lumina”.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare