AcasăActualitatePatriarhia va lansa ”Micul îndreptar al turistului ortodox pentru...

Patriarhia va lansa ”Micul îndreptar al turistului ortodox pentru țări exotice”, ediția toamnă – iarnă

De mii de ani biserica a fost cea care l-a protejat pe creștin și i-a îndrumat pașii pe calea adevărului și a traiului liniștit. Chiar și în mileniul al III-lea, când omul a ajuns să se plimbe cu racheta printre sfinții din ceruri, preoții își văd de îndatoririle lor ancestrale și încearcă să ne țină pe noi, păcătoșii, departe de urâciunile lumești.

În acest sens, după ediția națională, din 2019, Patriarhia Română va publica în acest debut de toamnă un nou ghid cu recomandări speciale, destinat de data aceasta turiștii care se vor afla pe litoralurile exotice ale așa numitelor ”țări calde”, în perioada octombrie 2020 – februarie 2021. Printre multe alte sfaturi extrem de practice, ortodocșilor li se recomandă să consulte mai întâi ofertele turistice ale Agenției patriarhale de turism Basilica Travel, să își achite, înainte de a pleca în vacanțele toamnă – iarnă, contribuțiile restante la bisericile de cartier, poate chiar și ceva în avans pentru anul viitor (pentru că, nu-i așa?, drumul e e lung și plin de pericole, și nu e bine ca omul să rămână dator la biserica de acasă în caz că dă colțul în hotelul din deplasare), să nu spună bancuri cu sfinți în avion, să citească rugaciuni, să numere mătăniile cât stau la soare și să țină post și în concediu, această recomandare din urmă fiind considerată atât soluția de a ieși mai bine cu banii, ce pot fi ulterior donați la Catedrală, cât și instrumentul cu eficiență garantată de a scăpa poftele trupești de tentațiile diavolești ale all inclusive-ului.

Dincolo de toate cele de mai sus, recomandarea de top a ”Micului îndreptar pentru țări exotice” rămâne aceea ca turiștii să se bronzeze în mod obligatoriu acoperiți de straie și să privească doar spre lucruri care "zidesc și întăresc sufletește". Nu se specifică în mod clar dacă o pereche de sâni sau niște buci fabuloase, de pe cearșaful vecin îți zidesc corespunzător sufletul, dar enoriașii care au aflat de aceste sfaturi sunt destul de contrariați.

"Popii ăștia au rămas cu aceeași vrăjeala de pe vremea lui Mihai Viteazul, când oamenii mergeau la mare să se bronzeze în armuri și agățau gagici cu sabia. Păi, dacă nu am voie să stau în slip la plajă, să cotârcesc și să mănânc bine, de ce să mai plec în vacanță? Să ne spună ei dacă, atunci când sar pe preoții mai tineri, o fac pentru că simt că li s-a întărit sufletul sau altceva", a opinat Bogdan Habarna, un politician cunoscut în România și pentru pasiunea sa de a pleca în concediu în zone exotice precum insula Aruba, din Caraibe.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare