AcasăActualitatePrigoana fiscală a sutanelor cârpite. ANAF-ul ortodox și metodele...

Prigoana fiscală a sutanelor cârpite. ANAF-ul ortodox și metodele lui neortodoxe

Vă plângeți de băieții de la ANAF care năvălesc precum lăcustele și închid buticuri pentru 2-3 lei? Vi se pare că securiștii laici transferați la Direcția Antifraudă din ANAF se comportă ca plutonierii fiscali care regulează răcanii contribuabili ca pe vremea când condusul cu valiza pe sub paturi era sport național? N-ați văzut nimic. Departamentul Securiști Reșapați ai așezământului nostru cultural a interceptat de curând, cu mijloace specifice, o spovedanie a preotului acoperit Sachelarie Neprihănitu comisă direct către Sfîntul Duh pogorât sub acoperire într-o acțiune de control în mega parohia fostului mirean Dan Ilie Ciubotea aka Daniel, managerul general, CEO-ul Bisericii Ortodoxe Române. Părintele Neprihănitu’ din Parohia Sărăcia se află sub comanda lui Dumnezeu și a PS, să zicem, Grifonu’ și, dacă ar fi să ne luăm după afirmațiile lui însoțite frecvent de sintagma „morții și răniții”, așa nu se mai poate. Terorism fiscal, dări ca-n evul mediu, daruri mascate sub forma recompensării cu grade bisericești onorifice și multe alte nenorociri se petrec la subunitatea condusă de Grifonu’. Se sparie gândul și-ți vine să faci o mare cruce și să scuipi în sân numai dacă asculți spovedanie păcătosului Sachelarie, om sfânt adus în pragul disperării și mânat pe calea turnătoriei de diavolul fiscal cuibărit în ograda lui Grifonu’. Să cânte banda, să curgă delațiunea! Coldea, înregistrezi?

Stimate Sfinte Duh, permiteți să raportez

că nu se mai poate. Mă numesc Sachelarie Neprihănitu, preot titular în Parohia de grad 2 Sărăcia și vă raportez că sunt pe cale să cer, CU DURERE-N SUFLET, trecerea în rezervă. E scump, Doamne, și nu-mi mai permit. Că s-au făcut ai dracului și ne jupoaie 7 piei de pe noi, pălmașii. Hai sictir, zice Sfântul Duh, că eu sunt aici la plângerea enoriașilor, care nu mai fac față la dări către biserică și vor să treacă la catolici. Ați suprataxat coliva, ați majorat prețul înmormântărilor, ați băgat taxe pentru derogare de la cele sfinte și ați ajuns să comercializați bunuri și servicii neincluse în nomenclatorul nostru de produse. V-ați tras programe europene, merțane, căsoaie și haliți icre negre în post, cu derogare, faceți praznic la restaurante de lux. Ați ajuns să faceți evaziune fiscală, păcătoșilor, că sunteți pe blat cu guvernul și chiar dacă vă controlează, vă ia boii de la bicicletă. Cum să te ascult pe tine, păcătosule, care îți dai în gât superiorul ierarhic? Ohoo, Doamne, dar ce dezinformat ești! Se vede că ăia de la protecția internă te-au dus în cap. Mă iartă, Doamne, pentru nesăbuință, dar oricum trec în rezervă și vă dau în gât pe toți, că nu-i corect să mă spurce enoriașii pentru păcatele la care am fost împins prin ordin de ciracii din SPP-ul sfintei noastre Episcopii. Așa că, Doamne, ia te rog o pauză și notează detalii despre regimul fiscal al parohiei sub conducerea lui Ucigă-l Toaca! Că din punct de vedere fiscal, acesta-i dracul gol!

Abonamentele, almanahe, publicații diverse

ne halesc anual peste 2500 de lei, Doamne! 250 de lei ne costă abonamentul la ziarul Lumina fondat de Ciubotea. Că e cotidian, Doamne, și dacă îl scoate pe tarabe il cumpără dracu. De ce o tăia el codrii patriei să tipărească asemenea publicație, numai Tu știi. Bărăganul, publicația noastră locală, studii teologice ale BOR ca să ne ridicăm necontenit nivelul, Glasul Bisericii, monografii, toate astea le cumpărăm noi și trebuie să le vindem enoriașilor. Dar parohia mea de gradul 2 cu peste 350 de suflete e săracă, Doamne! Că oamenii n-are bani de salam și votcă și eu trebuie să le vând cărți. Realizezi, Doamne? Păi, îți dau un exemplu. Mi-au repartizat 6 monografii la 200 de lei bucata pe care le-am plătit și pe care să le plasez către enoriași. Realizezi că nu le-a luat nici dracu și am fost nevoit să le dau cadou. Am ajuns librăria cu vânzare garantată a lui Grifonu’? Și dacă ar fi doar atât, ar fi ok, Doamne! Dar pe lângă culturalizarea asta forțată care ne scoate bani din buzunar avem un sistem de cote ca-n Suedia, că, deh, Grifonu’ a fost ministrul de finanțe al sfintei noastre Bisericii producătoare de valori materiale și spirituale și l-a mai decorat și necredinciosul nea Ilici Iliescu în 2002 ,când l-a făcut cavaler al portofelului. Cum? Așa,  Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, „pentru crearea și transmiterea cu talent și dăruire a unor opere literare semnificative pentru civilizația românească și universală”! Păi da, sunt operele pe care ni le-a băgat pe gât nouă, mă gândesc!

Cică dacă n-ai bani de biruri

n-ai tact pastoral! N-o știai p-asa, așa-i? Parohia de grad 2 plătește anual circa 8000 de lei sub formă de biruri către sfânta  Episcopie. Îți dau niște exemple, Doamne, ca să înțelegi. Ia de notează:

  • Fond pastoral- 120 de lei pe lună. Habar nu am ce înseamnă.
  • Fond protocol-100 de lei pe an.
  • Fond misionar – 100 de lei
  • Fond distincții- 250-300 de lei/an. Din banii ăștia se fac tinichelele pe care pese-ul (Prea Sfințitul) le împarte guțanilor care donează miliarde de lei sau politrucilor care bagă mâna în bugete și ne miluiesc cu lovele, terenuri, ce s-o mai găsi.
  • Fond social-100 de lei. Nu știu la ce folosește că Sfânta Biserică face pomeni rar și atunci din banii adunați cu sorcova de la firme credincioase. 60-40%, te-ai prins?
  • Fond de ajutorare parohii sărace- 180 de lei/lună.
  • Fond Filantropia- 200 lei.  Destinația nu o cunosc Doamne, că banii ajunși la Sfânta Episcopie intră în Triunghiul Bermudelor!

Ți-am spicuit din lista mea de datorii lumești către Tatăl Bisericesc. Iar dacă nu crezi, mergi de ridică documente de la PS-ul nostru ca să te convingi. Să trecem, Doamne, la metode de plată și forme de executare silită, că asta ne doare cel mai mult.

Refinanțare prin CAR bisericesc

..  De ce te închini cu stânga, Doamne? Managementul financiar integrat și întărirea disciplinei fiscale este un deziderat dra CEO-ului nostru Daniel, să-i dea Dumnezeu profituri multe și neimpozabile, așa că ne călăuzim în activitatea de colectare după un principiu sănătos, magistral transpus într-o lozincă destinată publicului de managerul nostru de zonă al nostru: contribuția de la enoriași este benevolă, cotele către Episcopie sunt obligatorii. Sunt în postura de a înregistra datorii istorice și singura soluție este să mă bag dator. Nu, Doamne, nu la Banca Religiilor, că aia a dat faliment de mult, nu intru în detalii. Avem un C.A.R bisericesc la care ne mai împrumutăm și noi, sfinții părinți, pentru câte o nevoie d-asta lumească. Binecuvântarea și aprobarea creditului este condiționată de cazierul fiscal al parohiei, care trebuie să fie pe ZERO de parcă am merge la licitație la lucrări cu statul. Da’ nu mai râde Doamne, că pe noi treaba asta ne arde mai ceva ca flăcările iadului! Dacă ai datorii, poți face credit bisericesc de nevoi personale, un fel de credit d-asta doar cu buletinul, dar nu pupi banii! Transferul se face direct în buzunarul Episcopiei iar noi, datornicii, primim chitanțe. Chitanțe pentru biruri tăiate din 2 în 2, că doar știi cum se face! Dacă am căzut la boală sau avem o urgență, Dumnezeu cu mila, că am pierdut vocația la credit. Și apoi plătim un an principalul plus dobânzi calculate după formula lui Daniel, adică BUBIR+BUBOR+ TAXA DE SMECHER totul raportat la dobânda de refinanțare a BNR. Ieșim mai bine ca la cămătari, cred. Ți se pare corect, zici? Ok, stai să auzi atunci cum stăm pe partea de venituri, că să știi Doamne, Gigi Becali nu la noi cotizează.

Serviciul Secret Bisericesc e peste SRI

după părerea mea, Doamne. Coldea e junior, îți zic! Noi colectăm de la amărâți cărora, conform Scripturii, am fi datori să le dăm milostenie. Dar poți? Nu poți, că avem pe cap băieții de la Interne care vin în parohie și ne numără nu numai ouăle, ci și colivele. Da, Doamne, metode IRS implementate de managerul de zonă cu succes. Împreună cu mirenii din Consiliul Parohial, un fel de CA în variantă ortodoxă, stabilim un set de tarife pentru prestările de servicii religioase. Să presupunem că vine mortul sărac, din familie fără venituri. Ca să execut serviciul religios complet trebuie să taxez, să zicem, 300 de lei. Obțin aprobare de la Consiliul Parohial și-l bag la caz social ca să pot taxa o fracție sau să nu mai taxez deloc, că așa este creștinește. Fac mențiune de rigoare în scripte și rezolv cazul. Dar vine controlul financiar de la managerul de zonă, consilieri d-ăștia de sub pulpana PS-ului, și mă ia la puricat. Zice, cum caz social părinte? Nu se poate! Tai chitanță și acoperi din banii care ți-au fost strecurați în buzunarele alea largi de la sutană. Protestez,  mă jur, invoc Cartea și pe Tine, Doamne! Vax albina! Sunt obligat să fac venit fiscal fără să fi încasat, că la noi protecția socială o facem dacă vrem, dar banii îi punem de la noi. Cum să nu ajungi în incapacitate de plată dacă tu faci venit doar pe hârtie? Când vin băieții noștri incognito la inspecția de fond se face mai întâi o descindere în civil în parohie. Se pogoară oamenii printre enoriași și se bagă în vorbă cu ei. Că ce băiat bun e părintele, ce bine slujește, vrăjeli. Apoi se întreabă de numărul de colive de săptămâna trecută, de numărul de morți, se iau notițe. După care te trezești cu ei oficial la Biserică. Părinte, zice, câte colive ai avut săptămâna trecută. 20, zici. Nu, zice ei, au fost 30, taie chitanță! Și tai, că nu te joci. N-ai banii, tai chitanță că ți-ai luat salariul iar banii de salariu, atunci când îi strângi, rămân la sertar în contul colivelor facturate la presiunea băieților cu ceafa groasă. În același context Doamne, mi-aș permite să amintesc despre colectele pentru Catedrala Neamului, a Neamului Prost dacă îmi permiți să afirm așa în lumina indicațiilor primite de la Episcopie. Deși CEO-ul nostru ne-a dat binecuvântare să colectăm pe chitanță și 1 leu de la babele cu banii în batistă, directiva locală a managerului de zonă sună altfel. Colectăm cât vrem, dar chitanța minimă este de 10 lei. Adică baba dă 1 lei, tu pui 9 și tai chitanță de 10 lei. Unii dintre noi, Doamne, cumulăm 10 babe pe o chitanță și tragem la sorți cine primește documentul. Alții pun capul în pământ și respectă ordinul. Care-și permite! Să-ți mai zic și faptul că judecata în Consistoriu de costă 80-100 de lei/înfățișare, că neplata taxelor și birurilor atrage după sine caterisirea? Ohoo, nu te închina Doamne, că multe minunății se mai petrec în Casa Ta!

400 de grame de icre negre să dea bine la Prea Sfințitu’

este indicația care o primesc preoții când managerul de zonă le calcă Parohia pentru a oficia o slujbă. Praznicul aferent se face direct la restaurant, iar la masă avem indicații precise: 400 de grame de icre negre să dea bine la PS, apă Evian, nițele fructe de mare, o vită Argentiniană și neapărat vin Smerenie, de 120 lei/sticla. La biserica țintă se amenajează covor roșu cu ghirlande de flori naturale, aer condiționat dacă e vară. Tariful, Doamne, aud că variază în jurul cifrei de 2500 lei și scade proporțional cu rangul pentru membrii staff-ului. Bașca câte 100 de lei/cap de corist. Eu, Doamne, nu mi-am permis procesiunea, așa că aici vorbesc pe surse.  Vrei rang? Pentru Preot Iconom tariful este de 1500 de lei pentru care primești un brâu roșu de 100 de lei. La asta se adaugă tarifele de mai sus aferente ceremoniei. Beneficii, ioc. Ai grad, dar n-ai funcție cum ar veni.

Ne-o trag și securiștii lui Coldea de la ANAF,

Doamne, de ne sar capacele. Un control tematic făcut la Protoieria Slobozia și Fetești a scos la iveală abateri fiscale de vreo 400.000 de lei cu tot cu penalități. Cică n-am constituit și plătit fond de handicapați. După cum știi, Doamne, noi preoții suntem angajați la Protoierii. Acolo cotizăm lunar niște parale pentru întocmirea fișelor fiscale și a declarațiilor. Iar protopii care se îngrijesc de impozite au uitat de handicapați, ceea ce contravine spiritului Sfintei Scripturi, știi faza cu minunile nu mai intru în detalii. Noi nici minuni nu mai facem, nici de plătit nu mai plătim. Acum la noi e bine dar am aflat pe surse că la Huși i-a prins cu stopaj la sursă pe CAS și CASS de vreo 500.000 de lei. Ar fi penal dar după cum știi avem blat cu guvernul, cu SRI, cu DNA și nu intră nimeni la temniță. În schimb, Doamne, porcăria se reflectă în buzunarele noastre, căci presupun că se va constitui degrabă un fond de recuperare a prejudiciilor la care vom cotiza din greu tot noi preoții, coloana vertebrală a Episcopiei noastre. Atât declar, susțin și semnez.

Preot  Sachelarie Neprihănitu’

Parohia Sărăcia

Râdem, glumim, dar nu părăsim incinta . Ortodoxia în cifre

Conform Legii bugetului de stat pe anul 2014 nr. 356/2013, cuantumul suportat de stat în acest an pentru salarizarea clerului este de 270.016.000 lei. Sumă care a fost majorată ca urmare a modificărilor intervenite prin O. G. privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2014 nr. 9/2014. La care se adaugă „sumele aferente necesare pentru plata contribuţiilor la bugetul asigurărilor sociale de stat, la Fondul pentru plata ajutorului de şomaj şi la Fondul de asigurări sociale de sănătate”.

Salariu Episcop, Episcop vicar patriarhal (39 de funcţii, asimilate Secretarului de Stat membru al Guvernului) = 6.994 lei;

Biserica Ortodoxă Română cuprinde 6 Mitropolii, alcătuite din Arhiepiscopii şi Episcopii, cu un total de 11.146 parohii, deservite de 14.035 preoţi şi diaconi, în 15.116 lăcaşuri de cult. Pentru românii ortodocşi din străinătate, există 3 Mitropolii şi 2 Episcopii (în Europa) şi o Arhiepiscopie (pe continentul american).

Exemple de companii cu profituri mai mici în 2011 comparativ cu cel al Patriarhiei Române(27,93 mil lei):

– McDonald's România a înregistrat anul trecut un profit de 17,79 de milioane de lei (4,2 milioane euro), la o cifră de afaceri de 338 milioane lei.

– Rewe Group, operatorul magazinelor de tip discount Penny Market şi Penny Market XXL, a avut anul trecut un profit de 1,2 milioane de euro, în scădere cu 83% faţă de anul precedent.

– Europharm, fabrica de medicamente a companiei GlaxoSmithKline, a avut un profit net de euro în 2011 de 6 milioane de euro, faţă de 276.000 euro în anul anterior.

– Romsilva a obţinut un profit de 4,9 milioane de euro în 2011, mai mare decât cel raportat în urmă cu un an, de 243.000 de euro.

– Alpiq Romenergie SRL, una dintre firmele aşa-numiţilor băieţi deştepţi din energie, a obţinut anul trecut un profit de 26,4 milioane de lei (6,28 milioane de euro).

– ArcelorMittal Galaţi a avut un profit de 8 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 4,6 miliarde de lei

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare