AcasăActualitatePSD promite că dă cu o gură, dar...

PSD promite că dă cu o gură, dar ia cu zece mâini

De când a emanat, ca un vânt puturos, venit dinspre Răsărit peste România, PSD, sub diferitele sale denumiri – FSN, FDSN, PDSR etc,  a stat foarte bine la oral. În sensul că tovii făceau ce făcuseră și pe vremea lui Ceaușescu: dădeau, cu talent, din gură. E drept că unii dăduseră și din alte organe, dar să nu intrăm în amănunte. Cert este că la capitolul scos panglici pe gură, gargară și promisiuni aiuristice erau neîntrecuți. Partea și mai ciudată e că de fiecare dată, din 1990 și până azi, s-au găsit suficienți idioți care să-i creadă și să pună ștampila pe ei. Asta deși vedeau că niciodată, dar niciodată, PSD nu și-a dus promisiunile la capăt.

Să nu coborâm prea mult pe scara istoriei, la Roman, Văcăroiu și Năstase, care se lăudaseră că o să duduie economia sub ei, dar nu duduiau decât milioanele în conturile ălora de-o vânduseră pe doi bani. Să ne uităm doar la ultimul mandat al lui Ponta. Ce-a putut să promită Victor-Viorel a întrecut orice imaginație, căci niciun om normal la cap nu putea crede așa ceva. Și totuși, s-au găsit suficiente milioane de băbălani care l-au votat pe Ponta convinși că: o să construiască autostrăzi în lung și-n lat, ba chiar și Canalul Dunăre-București – nu doar că n-a construit, dar le-a mai și scufundat; o să electrifice toată România și 90% dintre români o să aibă acces la canalizare – chiar și azi 40% dintre români au veceuri în curte, dar votează, conștiincioși, tot cu PSD; o să construiască nu știu câte spitale și ambulatorii – au făcut fix zero spitale sau, cum repeta chiar tov. Dragnea ”niciunul! niciunul!”; o să dea la toți școlarii câte o masă caldă pe zi – abia acum o lună a fost lansat proiectul-pilot în acest sens, dar nu l-a lansat PSD, ci guvernul de soroșiști al lui Cioloș.

Evident, asta nu-i împiedică pe Dragnea și ai lui să continue să promită. În Parlament a fost o orgie de pomeni electorale săptămânile trecute, dar câte se vor materializa? Juriștii spun că legea ”scoaterii celor o sută de taxe” e făcută în așa fel, cu bună știință, încât să nu poată fi pusă în aplicare. Iar pesediștii știu foarte bine treaba asta, pentru că știu cu ce imbecili creduli au de-a face. Ei nu se sfiesc să promită acum că scot taxe, pentru ca, odată ajunși la putere, să introducă alte taxe. Nu credeți? Păi uitați-vă la ce-a făcut Ponta, cu taxe pe benzină, taxa pe stâlp și taxa pe orice. Și totuși, la patru ani după minciunile sfruntate ale lui Ponta, vine Dragnea, cu alte minciuni, și mai sfruntate, dar PSD tot 45% are în sondaje. Ce zicea Țuțea de poporul ăla de idioți?

Și, ca să nu existe niciun dubiu că așa vor proceda, pesediștii ne-au oferit și un demo al viitoarei lor guvernări: în timp ce șeful lui de partid, tov. Dragnea, promite creșteri de venituri chiar și la aurolacii oploșiți de duamna Firea prin autobuze și tramvaie, primarul PSD de la Sectorul 4 a decis să taie bursele pe care le le oferise elevilor eminenți în campania electorală, înainte să fie ales primar cu acte. Nu erau bani mulți, doar 350 de lei de căciulă, banii ăștia unui baron PSD nu-i ajung nici să se șteargă ca lumea la fund, dar pentru copii contau. Ei bine, primarul PSD a decis că nu mai sunt suficienți bani la buget, așa că școlarii olimpici n-o să mai primească bursă. Păi cine are nevoie de copii deștepți în România? PSD, în niciun caz. Iar chestia asta o să se repete, veți vedea, și dacă PSD câștigă alegerile. La șoșonarii și pensionarii care votează cu Dragnea și ceilalți ciorditori chiar și după ce ăștia tocmai le-au șutit portofelul, nu am nicio speranță că s-ar putea trezi. Nădăjduiesc însă că nedumeriții, nehotărâții și dezamăgiții să înțeleagă, măcar în al doisprezecelea ceas, că pe ei cade măgăreața, dacă PSD ajunge la putere și începe să caute bani. Ei vor fi primele victime ale jafului pesedist, fiindcă sunt singurii prin țara asta care mai au niscaiva parale prin buzunare. Dacă nu vor merge la vot, o să le ia nenea Dragnea și ultimele parale, ca să le dea asistaților și putorilor, așa cum le-a luat primarul de la sectorul 4 banii olimpicilor. Și pe urmă o să-i vedem pe dezamăgiți și mai dezamăgiți, pornind în exod spre Vest, dar nu ca niște olimpici, ci ca niște căpșunari.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare