HomeCulturăCând Gâdea și Badea pleacă să facă reportaje

Când Gâdea și Badea pleacă să facă reportaje

Nu, n-am să vă vorbesc despre cei doi agarici de la Antena 3, dar am să mă folosesc de ei pentru a vă spune câteva lucruri despre filmul „Special Correspondents”, o nouă bijuterie sinceră și amuzantă regizată și scrisă de comediantul Ricky Gervais.

O să încep prin a vă spune că filmul este cotat cu nota 5,8 pe IMDB. Dar dacă nu te duce capul să vezi un film decât dacă opțiunea ta e validată de IMDB-iști… e strict problema ta, e o țară liberă. În rest, pentru ceilalți, care văd filme nu neapărat pentru divertisment ieftin și efecte vizuale care să te arunce din scaun și din logică, „Special Correspondets” e un film care merită.

Povestea e simplă, imprevizibilă (așteptam de mult un film care să mă mai surprindă) și amuzantă. Nu amuzantă „haha”, ci amuzantă „aha”. E diferența aia subtilă pe care Gervais o face și în show-urile de stand-up.

Să ne imaginăm că Gâdea & Badea pleacă într-o zonă defavorizată pentru a face un reportaj bombă despre cum un grup paramilitary pune o țară cu botul pe labe. Și sunt luați ostatici. În cazul filmului, oamenii se adună și se solidarizează cu jurnaliștii. În realitate am trimite bani teroriștilor să-i țină mult și bine pe cei doi agarici.

Partea amuzantă apare când aflăm că, de fapt, cei doi jurnaliști n-au plecat niciodată din țară. Au mimat totul până au provocat o isterie națională. Cam ce face cuplul de la Antena 3 când își cumpără premiile alea din străinătate.

Filmul n-o să-ți placă dacă nu înțelegi sarcasmul și cinismul autorului, dar chiar și așa, nu-i de evitat. Apoi poți face parte din categoria asta superbă de oameni care se uită la filme de nota 5 pe IMDB și spun că sunt foarte bune. Asta înseamnă hipster.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare