HomeCulturăCarti si cititoriCronică acută şi cucută de Cotroceni

Cronică acută şi cucută de Cotroceni

Traian Băsescu a acuzat-o pe fosta consilieră Adriana Săftoiu de trădare pe vremea prezenţei sale la Cotroceni, iar Adriana Săftoiu acuză că fostul Preşedinte se autodenunţă, pentru că nu putea şti despre trădarea ei decât ascultându-i, ilegal, convorbirile telefonice.

– Trăiţi, domnule Preşedinte al României şi al CSAT! Permiteţi să raportez!

– Măi Elwise, m-ai luat pe stomacul gol, fără măcar o cafea de dimineaţă… Adriana a venit la muncă?

– Înaintea mea, bineînţeles! Cred că şi înaintea dvs, nu v-a adus cafeaua?

– Bănuiesc c-au început să lase una pe alta, ea şi Elena. O să-mi iau o colaboratoare independentă, şi aşa insinuează anteniştii c-aş fi dependent de amândouă. Zi ce-ai de raportat, nu-mi văd chelia de treabă!

– Consider că-i de datoria mea să vă aduc la cunoştinţă fapte grave care se petrec în interiorul Instituţiei Prezidenţiale…

– Stai aşa oleacă… păi tu nu eşti la SIE, ce treabă ai cu ascultatul prin Cotroceni? Credeam că Adriana se ocupă cu asta, am surprins-o de mai multe ori ascultând cu paharul prin pereţi. Am întrebat-o de ce şi-a zis că vrea să scrie o carte când o pleca de aici, ceva cu o cronică, sau cam aşa…

– Aveţi dreptate, însă protejarea Instituţiei Prezidenţiale este şi una dintre atribuţiunile mele ca şef al SIE. Dar dacă nu doriţi să auziţi ce am de raportat…

– Hai, zi acuma, nu degeaba s-o fi deplasat ditamai Şeful SIE la mine! Ai împlinit 120 de chile?… hăhăhă…

– Cineva a informat greşit, n-am sărit niciodată de 110! Problema-i delicată, sunteţi înşelat de unii colaboratori, oamenii mei mi-au prezentat o înregistrare ieri. Eu aş încadra asta la înaltă trădare şi i-aş băga repede pe nemernici unde le este locul! Mă rog… Justiţia, vorbiţi dvs unde trebuie, da?

– Elwise, dacă mai spui că eu vorbesc cu Justiţia, te dau afară oricât ar insista Adriana că eşti cel mai mare Şef SIE posibil în România! Mai ales că nici n-ai încă 120 de chile, hăhăhă!

– Scuzaţi, m-am exprimat eu cam greşit, altceva am vrut să spun. Adică o să faceţi toate demersurile legale pe care vi le permit atribuţiunile prezidenţiale pe speţă. Adică nu juridică, mă scuzaţi din nou… în ce priveşte demararea acţiunilor instituţiilor abilitate…

– Scurtează vrăjeala, toarnă cine-i trădătorul!

– Nu ştiu nici eu încă, n-am avut timp să ascult înregistrarea, şi am apreciat că nimeni n-ar trebui (în afară de oamenii care au realizat-o) s-o asculte înaintea dvs. Am făcut bine?

– Excelent! Nici nu mă gândeam să am aşa un Şef SIE, care vine cu o înregistrare a nu se ştie ce! Elwis, iu ar ză ching, hăhăhăhă!

– Dacă permiteţi… se ştie ce-i acolo, oamenii mei de încredere au ascultat-o, analizat-o şi mi-au raportat. Sunt dialoguri între doi funcţionari din Cotroceni, bărbat şi femeie, complotând clar împotriva dvs şi mai mult ca sigur că-s oamenii USL-ului!

– Hopaaa… hai că-i tare! Aş vrea să aflu mai întâi cine-i femeia, că mă apucă toţi dracii!

– Nu ştiu, v-am zis că n-am ascultat, oricum nu prea cunosc pe altcineva în afara soţiei mele pe aici. O s-o identificaţi dvs sigur!

– Ba bine că nu! Dă drumul la fişier! Uite colo computerul, bagă în HD, vreau totul clar şi fără niciun dubiu!

– Înţeles… mă iertaţi dacă o să fie un şoc pentru dvs, dar astfel de lucruri nu trebuie secretizate, chiar şi când vin din partea unor persoane pe care le credeaţi… cum să zic… extrem de apropiate…

– Gata, că fierb ca motoarele Biruinţei! Motor!

(hârâituri, distorsiuni, oftaturi: ...nu mai suport, mă enervează Băsescu de nu se poate!… A adus-o pe coţohârla aia aici, eu am trecut total în plan îndepărtat… mă şi mir că mai observă măcar când îi servesc cafeaua!… Toată ziua e peste el în birou… cică discută strategii de ţară… aud chiar că vrea să pună la SIE, în locul tău, un om de-ai lui Cocoş… păi degeaba i-am cărat eu atâta cafeaua ca să te numească pe tine?!… Praf o să-l fac în memoriile mele!)

– Elwise… nu-i Adriana ta?! Zi tu, că ştii mai bine cum şopteşte ea… sau ştiai când aveai timp liber şi serviciu puţin solicitant…

– Dom' Preşedinte, vi se pare, domnule! Nu mai folosiţi Windows Media Player pe computer, distorsionează în draci! Vă rog, puţină răbdare şi să ascultăm ce spune interlocutorul persoanei…

(tuşit gros, foieli: … Adriana, dragă, tocmai vorbeam şi cu amicii din PNL… s-a dus dracu democraţia în România sub dictatorul beţiv! M-am întâlnit cu Crin, Voiculescu şi Ponta, concluzia-i numai una: trebuie să salvăm ţara din ghearele despotismului şi să-l suspendăm pe tiran! Să nu-mi spui mie Elwis dacă nu i-o coc cu mâna lor!…)

– Păi dacă aia nu-i Adriana, partenerul ei de discuţie cine n-o fi?! Mai cunoşti vreun Elwis la viaţa şi cariera ta?

– Domnule Preşedinte… am căzut victimă unui fals grosolan… vă rog eu frumos să nu luaţi în seamă asemenea maşinaţiuni! Ăştia care susţin c-au înregistrat sunt sigur infiltraţi în Serviciu, sau au fost la rândul lor păcăliţi de surse! Oricum, îi dau pe toţi afară!

– Uşor, nu te mai strofoca, să nu slăbeşti şi mai tare… ajungi naibii cine ştie cum sub sută… vă dau eu afară pe toţi, cu tot cu neveste!

– Da?!? Şi pe Elena la fel, dictatorule? Nu-mi pasă, Crin o să fie Preşedinte şi eu ambasador în America! Dl Voiculescu e patriot de cuvânt, nu vânzător de ţară ca tine!! Îmi dau eu demisia, nu mă aruncă pe mine afară orice băsist!… (vorbind la telefon: Adriana, hai acasă!!)

– Las-o să aducă întâi cafeaua, că Elena are o strategie la coafor azi… cică nu-i destul de blondă cât să fie şi ea ca Adriana de fraieră… eu v-am livrat înregistrarea, amatorule, crezi că dorm ca Crin al vostru pe Bugetul Statului?! Liv ză bilding, Elwis, ză şou iz ovăr! Aaaa… Adriana, dragă, mi-ai făcut cafeaua cum îmi place mie, tare şi neagră?

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare