AcasăCulturăNou tablou memorabil de Bobotează: Teodosie împins și tras...

Nou tablou memorabil de Bobotează: Teodosie împins și tras de boi și măgari

Ilustrație: Marian Avramescu

De Bobotează s-a conturat un nou tablou memorabil al realității cotidiene din țara noastră.

După celebrul tablou “Carul cu boi” al lui Nicolae Grigorescu, avem o nouă opera memorabilă: Carul tras de boi și de măgari, dar mai ales împins de la spate de boi și măgari al arhiepiscopului Tomisului, înălțat cu macaraua preasfințitul Teodosie, livrând tone de aghiasmă pentru Bobotează.

Când discutăm despre boii și măgarii care îl împing de la spate pe Teodosie, nu ne referim la creștini sau cre(ș)tini practicanți, ci la boii și măgarii aleși de electoratul român în partidele aflate la putere sau în opoziție.

Enoriașii au creat o mare de credincioși învolburată, care se spărgea în valuri și figuri, făcând spume, pentru un pet nereturnabil de apă sfințită.

Dar, cu toate acestea, tot ei vor reprezenta pentru aleșii noștri apă de ploaie în anul electoral 2024.

Se anunță încă un an în care ne vom îmbăta cu apă chioară.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare