AcasăPoliticGuvernCiolacu se grăbește să încheie negocierile pentru Schengen pe...

Ciolacu se grăbește să încheie negocierile pentru Schengen pe cale aeriană înainte de Ignat. Ca să mai avem porci care să zboare

Ilustrație: Marian Avramescu

Premierul Marcel Ciolacu se grăbește să rezolve negocierile pentru aderarea României la spațiul de liberă circulație Schengen pe căile aeriană și navală, în următoarele două zile, după cum a declarat chiar șeful Executivului.

Marcel Ciolacu se grăbește să obțină de la austrieci deschiderea pe cale aeriană, cât timp România va mai avea porci care să zboare.


Se apropie Ignatul și porcinelor le vor fi tăiate aripile, pentru respectarea bunei tradiții românești.

După ignat, fără porc care să zboare, țara noastră va mai putea avea speranțe doar pentru deschiderea Schengen pe cale navală.

Aceasta, pentru că oricum speranțele României și Bulgariei se tot duc pe apa sâmbetei, de 13 ani.

Președintele Klaus Iohannis a plecat optimist după discuțiile despre Schengen cu cancelarul Austriei, Karl Nehammer, de la Consiliul European.

Iohannis a înțeles, pe limba lui Nehammer că și în acest sezon de iarnă, schiul în Austria va fi mai ieftin decât cel din Sinaia și prin urmare nu va mai fi nevoie de o foarte mare suplimentare a bugetului Administrației Prezidențiale, chiar acum când premierul Ciolacu e stresat cu bugetul pe 2024 și cu împărțirea ciolanului guvernării, chiar înainte de Ignat.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare