HomePoliticJucătorul Iohannis, născut stea, apus speranță

Jucătorul Iohannis, născut stea, apus speranță

Președintele Klaus Iohannis pare să nu mai vrea să stea pe bancă și să devină jucător.

Conștient că i-au mai rămas doar cinci ani de concediu, iar după acest interval de timp va trebui să-și găsească o activitate, președintele reales ar vrea să urmeze exemplul de succes al lui Traian Băsescu, ajuns, acum, într-un post călduț de europarlamentar.

Klaus Iohannis a început să joace, mai întâi transformându-l pe premierul Ludovic Orban într-un și mai mic Emil Boc.

A urmat prima partidă mai serioasă pentru șeful statului, ședința Conisliului Superior al Magistraturii, pentru că meciul aproape inexistent cu Viorica Dăncilă, de la alegerile prezidențiale, a fost doar o ușoară încălzire.

Totuși, prestația lui Iohannis, de la CSM, nu a convins.

Președintele reales este încă departe de clasa jucătorului Traian Băsescu.

Obișnuit să dea meditații, profesorul Klaus Iohannis ar putea să ia, acum, câteva ore de pregătire de la Traian Băsescu.

Iohannis are nevoie de o pregătire temeinică. Munca este șansa președintelui Iohannis, deoarece tehnica nu reprezintă punctul său forte.

Fostul președinte Traian Băsescu nu îi dă însă mari șanse jucătorului Klaus Iohannis, născut stea, apus speranță.

Regele jucător, Gheorghe Hagi, i-ar fi transmis deja sfaturile sale lui Klaus Iohannis: să dăm totul să fie bine, ca să nu fie rău.

Klaus Iohannis promite însă, deoarece este perseverent.

Rezistența este marea sa problemă. Nefiind obișnuit să vorbească și să acționeze atât de mult ca jucător, președintele se epuizează repede. Dar cei doar cinci ani de concediu s-ar putea să nu fie suficienți pentru recuperarea necesară șefului statului.

În plus, Klaus Iohannis va trebui să mai dezvolte o rezistență, dacă vrea să se apropie de evoluțiile lui Traian Băsescu. Președintele reales are nevoie de ore bune de antrenament la restaurantul de lângă Palatul Cotroceni. Și este musai să învețe tehnica celor patru cuburi plutitoare, execuția de maestru a lui Traian Băsescu.

Laurenţiu Muşoiu
Laurenţiu Muşoiu
Senior Editor

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare