AcasăPoliticParlamentParlamentarii sunt adevărați patrioți... după trei zile

Parlamentarii sunt adevărați patrioți… după trei zile

Ilustrație: Marian Avramescu

Parlamentarii noștri ne-au demonstrat că sunt adevărați patrioți, doar mai întârziați, cam cu trei zile.

Parlamentarii au rescris istoria, mutând Ziua Națională a României pe data de 4 decembrie.

Acest lucru nu a putut decât să stârnească invidia președintelui Klaus Iohannis, care a fost nevoit să-și abandoneze discursul sacadat, pe data de 1 decembrie și să bea paharul de șampanie pe nerăsuflate, pentru a nu rata cursa de lux spre țările calde.

Parlamentarii nu au decis de bună voie să mute Ziua Națională, dar nu s-au putut opune legii – oare de cine dată? – care a stabilit că data de 1 decembrie este zi liberă.

Evident că unde e lege, nu e tocmeală!

Acum, aleșii nației au o altă dilemă: să-și ia o nouă zi liberă sau să solicite plată dublă pe ziua de muncă de 4 decembrie?

Pentru că, practic, parlamentarii au lucrat de noua zi națională, 4 Decembrie.

Soluția ar putea fi declararea Zilei Naționale a României în fiecare zi, dar numai pentru politicieni, pentru că ei au demonstrat că știu cu adevărat să celebreze evenimentul.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare