HomeSportFotbal si afaceriErdogan a luat roșu pe terenul din Riad. Turcia,...

Erdogan a luat roșu pe terenul din Riad. Turcia, de rahat, în loc de Supercupă

Ilustrație: Marian Avramescu

Pentru că se vede un jucător de talia lui Cristiano Ronaldo, dar pe terenul politicii globale, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a vrut să meargă pe urma starurilor fotbalului ajunse la vârsta maturității, în Arabia Saudită.

Astfel Supercupa Turciei, dintre Galatasaray, campioana naţională, şi Fenerbahce, câştigătoarea Cupei Turciei, să se dispute la Riad.

Erdogan, fin tactician, dar și adept al spectacolului, a vrut ca jucătorii ambelor echipe să iasă la încălzire cu tricouri printate cu efigia lui Mustafa Kemal Ataturk.

Autoritățile saudite au refuzat să facă însă joc de glezne în fața jucătorului Erdogan și i-au arătat cartonașul roșu.

Zecile de mii de turci care și-au urmat marele antrenor la Riad s-au ales, în loc de finală de Supercupă, cu mulți bani saudiți, de un mare rahat servit pe tavă de Erdogan.

Liderul de la Ankara a mai făcut o demonstrație de virtuozitate, întorcându-se la Instambul, dintr-o piruetă, nu cu balonul la picior, ci cu coada-ntre picioare.

Erdogan poate totuși să-și ducă Supercupa la prietenul Vladimir Vladimirovici Putin, pe arena de la Moscova putând fi asigurat și un spectacol pirotehnic impresionant, asigurat de contraofensiva ucraineană (contraofensivă, evident în retragere, după cum a argumentat liderul de la Kremlin).

Erdogan i-a demonstrat măcar președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, cum se realizează o retragere rapidă pe șest.

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare