AcasăFeatured homeCapii ortodoxismului basarabean se îndreaptă către un patriarh care...

Capii ortodoxismului basarabean se îndreaptă către un patriarh care conduce șefii statului, nu invers

Ilustrație: Marian Avramescu

Biserica Ortodoxă a Basarabiei se dovedește conștientă de oportunitățile vremurilor tulburi pe care le trăim.

Drept dovadă, marile capete bisericești de peste Prut au constatat că nu mai pot urma direcția unei patriarhii controlate de stat, precum cea condusă de Kiril al lui Vladimir Vladimirovici Putin.

Prin urmare, biserica ortodoxă în care vinul de împărtășanie nu este niciodată suficient s-a orientat către patriarhia condusă de exagerat de prea fericitul latifundiar Daniel.

Frații de peste Prut vor să urmeze calea unei biserici ortodoxe care controlează ea decidenții politici, nu invers, mai ales într-un super an electoral precum cel în curs.

Aspiranții la funcții politice, pe orice palier, în acest an, sunt așteptați să aplaude frenetic decizia liderilor credincioșilor basarabeni și să îngenucheze, cerșind iertare și propagandă, de la liderul suprem al electoratului, magnatul din vârful Dealului Patriarhiei din Capitală, exagerat de prea fericitul Daniel.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare