AcasăActualitateLocalCe fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1...

Ce fac politicienii dați în mintea copiilor, de 1 Iunie

Ilustrație: Marian Avramescu

Ziua Internațională a Copilului, 1 Iunie, se încadrează, anul acesta, în perioada campaniilor electorale din România pentru alegerile locale și pentru cele europarlamentare.

Din acest motiv, politicienii de pe Dâmbovița au dat, poate mai mult ca oricând, în mintea copiilor.

Iată câteva exemple de politicieni care fac tot posibilul să aibă parte acum de ce nu au avut în copilărie:

  • Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, vrea să rămână edil-șef încă patru ani, pentru că părinții nu i-au permis să crească șobolani, când era mic.
  • Și primarul sectorului 1, Clotilde Armand, pare să fi avut aceeași copilărie ca Nicușor Dan. În plus, se pare că părinții nu o lăsau să se joace prin gunoaie. Și-a satisfăcut visul copilăriei, de aproape patru ani.
  • Pentru că nu a avut ocazia să se joace la groapa de nisip, primarul sectorului 5, Cristian Popescu – Piedone, se plimbă cu roaba în campanie și îngroapă sectorul.
  • Pentru că nu a avut păpuși când era mică la Moldova, Gabriela Firea, candidatul Partidului Social Democrat (PSD) la funcția de primar general, și-a luat Voluntari.
  • Pentru că nu a fost lăsat la teatrul de păpuși când era mic, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, și-a luat acum o păpuCiucă.
  • Pentru că toată copilăria a fost ironizat că nu știe să citească și să vorbească, președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ionel Ciucă, s-a apucat să scrie sau măcar a învățat să se iscălească pe cărți scrise pentru el.
  • Pentru că nu a avut atlas geografic când era mic, președintele Klaus Werner Iohannis trage tare să se mai plimbe pe harta lumii și după încheierea mandatului de la Palatul Cotroceni.

Nici peste ocean politicienii nu au uitat să fie copii:

  • Președintele Statelor Unite ale Americii (SUA), Joe Biden, a uitat unde și-a lăsat suzeta.
  • Precedentul lider de la Casa Albă, Donald Trump, nu a avut păpușă, când era mic, și acum și-a luat una XXX. Ar putea să se joace și de-a pușcăriașul.

Deoarece există posibilitatea ca textul de mai sus să fie citit și de politruci și “prostaci” cu inteligențe artificiale, facem mențiunea: ACESTA ESTE UN PAMFLET! JOS CENZURA PRESEI!

Laurentiu Musoiu
Laurentiu Musoiu
Laurențiu – Mihail Mușoiu a renunțat la cariera de dascăl când a realizat că (re)neforma școlii românești nu mai permite corectarea viitorilor politicieni și a beizadelelor actualilor prin lecția cu arătătorul sau rigla de lemn la palmă. Așa că s-a alăturat Redacției Academia Cațavencu, unde Calul Bălan îi așteaptă pe toți, indiferent de culoarea politică.

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare