HomeCulturăViața altfel (ep. 8). Alertă de călătorie

Viața altfel (ep. 8). Alertă de călătorie

Kuala Lumpur, Malaezia

Mi-am adus aminte zilele astea de alerta de călătorie emisă de ministerul de externe al României pentru Malaezia.
Era difuzată o dată la zece minute, la radio și TV, prin martie anul acesta, când mă pregăteam eu de plecare. Atenție, atenție. Milioanelor de cetățeni români care au în plan să plece în concediu în Malaezia zilele astea, vă atragem atenția că-n Malaezia sunt teroriști și vă recomandăm să mergeți mai bine la Mamaia. Sau ceva de genul ăsta, spotul a fost difuzat în draci în februarie-martie, când majoritatea populației pleacă în concediu la mare. Mă sună tata disperat: Auzi, Alex, vezi poate nu te duci în Malaezia, auzi ce zic oficialii români pe toate canalele posibile și imposibile de comunicare publică. Aud, deși tare mi-aș dori să nu aud. Dar aud.
Mi-am adus aminte de alerta asta cu ocazia experimentării stației de autobuz din Kuala Lumpur. Spun experimentării pentru că a fost o experiență – stația asta de autobuze interne ar trebui trecută pe lista obiectivelor turistice din KL.
Hai să vă povestesc cum arată stația de autobuz din țara asta în care ministerul nostru de externe recomandă să nu călcăm pentru că e locuită de maimuțe canibale sau eventual, nebune.
Păi stația de autobuz din Kuala Lumpur, se vede de la distanță, e construită pe patru etaje. Da, patru etaje de stație de autobuz. E mai mare decât aeroportul Otopeni, după extensia cu terminalul nou.
Fie, dar precis e aglomerată de teroriști, înțesată cu grenade și mine antipersonal.
Da’ de unde, doar săgeți desenate frumos pe jos și pe toți pereții care te îndrumau spre casa de bilete, respectiv info point. La coadă nu se omoară nimeni cu nimeni și te așteaptă o malaeziană zâmbitoare îmbrăcată într-o uniformă impecabilă, vorbind o engleză cu accent englezesc. Te întreabă unde vrei să mergi, te pune să-ți scrii numele pe o bucată de hârtie după care îți tipărește biletele pe care-s trecute numele călătorilor, poarta de la care pleacă autobuzul, ora de la care pleacă și locul cuvenit în autobuz. Alooo… se aude? Locul din autobuz. Poarta de la care pleacă. Noi eram la poarta numărul 10. La ora 10 punct trage autobuzul la poartă, la 10.05 se termină îmbarcarea și pornește spre destinație. 200 km, două ore, 9 lei.
Hai că vă las cu poze doveditoare și… cam atât.
Dragi români, aveți grijă să nu călătoriți cumva în Malaezia pentru că e foarte periculos să mergeți cu autobuzul, puteți aluneca pe curățenia impecabilă din cea mai mare și mai modernă stație de autobuze pe care v-o puteți imagina.
De asemenea, e foarte periculos în Kuala Lumpur pentru că ei au construit autostrăzile și trenurile suspendate propuse de primarul Bucureștiului, e posibil să vă îmbolnăviți de invidie, sau mai rău de atât, să răciți de la aerul condiționat al autobuzelor gratuite cu care se circulă în același oraș. Sau, cel mai rău, puteți ajunge să vă întrebați de ce într-o țară cu alertă de călătorie se poate totuși, iar în România … știm cu toții cum arată autostrada suspendată.

 

BREICHING NIUZ

spot_img

Caricatura zilei

spot_img
spot_img

Articole asemănătoare